Vágólapra másolva!
Norvég források szerint a Viborg nőikézilabda-csapatától szintén távozó Kristine Lunde Borgersen a Győri Audi ETO KC együttesében folytathatja pályafutását. A magyar bajnok kapusa a nyártól ikertestvére, Katrine lesz, akivel évek óta azonos csapatban szerepel. A Győr vezetése kategorikusan cáfol, Vanyus Attila szerint sohasem vetődött fel a szerződtetése.

Nem tudott megegyezni klubjával Kristine Lunde Borgersen, a Viborg HK olimpiai bajnok irányítója, így nyáron távozik a dán együttestől. A norvég Fvn.no internetes portál szerint a játékost csak a Hypo vagy a Győr tudná megfizetni, így várhatóan a két csapat valamelyikében folytathatja pályafutását. Az információt átvette az Európai Kézilabda Szövetség honlapja is, ám onnan győri tiltakozásra eltűnt a hír.

Vanyus Attila, a Győri Audi ETO elnöke elmondta, Kristine Lunde nevét testvére, Katrine szerződtetésekor dobták be a menedzserek, miután az ikertestvérek az elmúlt években mindig együtt játszottak (a Vaag Vipers, az Aalborg és a Viborg csapataiban is), de soha fel sem merült, hogy az irányítót szerződtessék egy olyan posztra, ahol Görbicz Anita és Kovacsics Anikó révén kiváló játékosokkal rendelkezik a csapat.

Még azután sem, hogy a válogatott Tomori Zsuzsannát kitette keretéből a Győr - az átlövő a hírek szerint a hétvégi, ljubljanai mérkőzésen trágár szavakkal illette edzőjét, ezt ráadásul nemcsak a kispad, de győri szurkolók, illetve a csapattal tartó prominens vezetők is hallották.

Az [origo] megkereste a norvég Tv2 internetes honlapjának kézilabda-szakértőjét, Stig Nygaardot, aki elmondta, szó sincs arról, hogy Kristine Magyarországra szerződne.

"Kedden beszéltem vele, azt mondta, még nem döntött a folytatást illetően. De valószínűleg marad még egy évet Dániában, s csak ezt követően tér vissza Norvégiába."

A másik, Győrrel hírbe hozott játékossal, Linn-Kristine Riegelhuthtal kapcsolatban annyit mondott, a kiváló jobbátlövő/jobbszélső várhatóan a Larvikban folytatja pályafutását.