Vágólapra másolva!
Távozik a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatától Tomori Zsuzsanna, a válogatott átlövővel a klub közös megegyezéssel bontott szerződést.

"A Győri Audi ETO KC és Tomori Zsuzsanna bejelenti, hogy a vezetőedző és a játékos között kölcsönösen megromlott viszonyra való tekintettel a mai napon, közös megegyezéssel szerződést bontott. Tomori Zsuzsanna megköszöni a Győri ETO Kézilabda Clubnak az elmúlt években számára biztosított lehetőségeket, és a továbbiakban is jó eredményeket kíván a csapatnak. A Győri ETO Kézilabda Club elismeri a játékos eddig nyújtott teljesítményét, és pályafutásához további sok sikert kíván. A felek nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a későbbiekben újra együtt dolgozzanak" - áll a klub által kiadott közleményben.

A klub vezetősége március 16-án jelentette be, hogy felmentette a munkavégzés alól Tomori Zsuzsannát, így a válogatott átlövő a továbbiakban a Konkoly Csaba vezetőedző által összeállított egyéni edzésterv alapján készül, és a klub NBI/B-ben szereplő csapatában játszik.

Az átlövő másfél héttel korábban, a ljubljanai BL-mérkőzésen trágár szavakkal illette edzőjét, ezt ráadásul nemcsak a kispad, de győri szurkolók, illetve a csapattal tartó prominens vezetők is hallották.

Az [origo] információja szerint az utóbbi hónapokban a játékos menedzsere már próbált csapatot találni Tomorinak, de amint kikerült a keretből, újabb ajánlatokat kapott, többek között a Ferencvárostól is.

Vanyus Attila, a klub elnöke az [origo] érdeklődésére elmondta, magyar és külföldi játékosokkal is tárgyal a klub, hiszen Tomori kiesését meg kell oldani.

"Szó van róla, hogy Tomori Zsuzsa Békéscsabán eddzen, kizárólag a válogatott miatt, de hogy hol folytatja pályafutását, az csak később derülhet ki" - mondta el a Kezi.hu érdeklődésére Szörnyi Attila, a játékos menedzsere. Szörnyi szerint Tomori ebben az idényben már úgysem játszhat másik klubban, mert lejárt az átigazolási időszak.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány - aki egyben a Békéscsaba vezetőedzője is - úgy nyilatkozott, amennyiben Tomori megkeresi, akkor a nemzeti csapat érdeke miatt gyakorolhat Békéscsabán, de jövő hétfőtől már a válogatott kerettagok együtt készülnek svédek elleni két csatára. "A legfontosabb, hogy most mindenki megnyugodjon, mert roppant fontos két meccs áll előttünk" - jegyezte meg.

A kapitány hozzátette: az lenne a szerencsés, ha sikerülne megoldani, hogy a játékos a május 26-án a csehek és 30-án az azeriek elleni két Eb-selejtezőig megfelelően tudjon dolgozni.