Vágólapra másolva!
Kikapott a Cleveland, mégpedig hazai pályán először az NBA jelenlegi rájátszásában: az alapszakaszgyőztes alakulat a hétfői játéknapon a Boston Celticstől szenvedett 18 pontos vereséget.

A meccs előtt még nagyszerű volt a hangulat a Cavaliers csarnokában, a szurkolók felállva tapsolták meg kedvencüket, LeBron Jamest, amikor átvette az alapszakasz legjobbjának járó elismerést. Később azonban már nem volt okuk örömre, csapatuk az első félidőben (48-52) is hullámzóan játszott, a harmadik negyedben pedig valósággal megsemmisült, 19 ponttal bukta el a szakaszt, s ezzel a meccset is.

James 24 pontot szerzett ugyan, ám teljesítménye kifejezetten szürke volt, távoli dobásai pedig nem jelentettek veszélyt.

A 2008-as bajnok Bostonban ezzel szemben szinte mindenki jól játszott, a legeredményesebb Ray Allen volt 22 pontjával, míg Rajon Rondo - beállítva a klubcsúcsot - 19 gólpasszt adott.

Phoenixben a hazai Suns az első negyedben szerzett kilencpontos előnyét majdnem végig meg tudta tartani, s ugyan a negyedik negyed hajrája előtt egy pontra felzárkózott a San Antonio, a végjáték a vendéglátóknak sikerült jobban, így vezetéshez jutott a párharcban.

A meccsen mindkét csapat erősségei hozták magukat: a Suns oldalán Steve Nash 33 ponttal és 10 gólpasszal, Jason Richardson 27 ponttal, Amare Stoudemire pedig 23 ponttal és 13 lepattanóval zárt, a Spursben Manu Ginóbili 27, Tony Parker pedig 26 pontig jutott, míg Tim Duncan 20 pontnál és 11 lepattanónál állt meg.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 86-104
Az állás: 1-1

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 111-102
Az állás: 1-0 a Phoenix javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.