Vágólapra másolva!

Családi okok miatt nem indul a kosárelnöki posztért Szabó Forrai Zsolt

Családi okok miatt mégsem indul a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöki tisztségéért Szabó Forrai Zsolt, az MJUS-Fortress Körmend férficsapatának tulajdonosa.

Az üzletember felesége veszélyeztetett terhes, ezért nem száll harcba az MKOSZ május 21-i tisztújító közgyűlésén.

"Feleségemmel a második gyermekünket várjuk, és a napokban derült ki, hogy legnagyobb sajnálatunkra veszélyeztetett terhes - idézte őt kedden a vasi klub honlapja. - Ez a tény arra kényszerít, hogy visszalépjek a kandidálástól, hiszen jelen helyzetben a feleségem mellett van a helyem, és ez egész embert kíván. Ez természetesen nem érinti a körmendi kosárcsapatnál folyó munkámat."

Az elnöki teendőket múlt szerdáig ügyvezetőként ellátó Ruttner György korábban úgy nyilatkozott, hogy Szabó Forrai Zsolt és Szalay Ferenc szolnoki polgármester jelentkezett a tisztség betöltésére, így jelenleg már csak egy jelölt van.

* * *

Hat kosaras távozik, és Semsei Barbara személyében egy válogatott irányító érkezik a SEAT Lami-Véd Győr női csapatához. A nemrég befejeződött évadban a 4. helyen zárt, az Európa-kupában pedig a legjobb 16 közé jutott klub igazgatója, Fűzy András kedden elmondta: Dagmar Imbergerova visszavonult, az ugyancsak szlovák Bronislava Borovickovával közös megegyezéssel szerződést bontottak. A klub nem ajánlott új kontraktust Fűrész Diánának, Keller Annamáriának, Hajdana Radunovicnak és Süle Krisztinának.

Marad ugyanakkor a Rába-partiaknál Englert Orsolya, Angela Djelmis és Vida Anna, utóbbi három évre írt alá. Az érkező magyar játékosok közül a legnevesebb Semsei Barbara, aki Sopronból szerződik Győrbe két évre. Három idegenlégiós érkezése biztosra vehető, az ő nevüket azonban később hozza nyilvánosságra az egyesület