Vágólapra másolva!
A hazai 14 gólos győzelmet követően Debrecenben hatalmas csatában 26-25-re nyert a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, és ezzel megvédte bajnoki címét.

Eredmény, nőikézilabda-bajnokság, döntő, 2. mérkőzés:
DVSC-Korvex - Győri Audi ETO 25-26 (12-14)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 2000 néző
v.: Kékes Csaba, Kékes Pál
gól: Bogdanovics 8, Bognár 5/2, Bulath 3, Szabó V. 2, Hornyák 2, Csáki 2, Juhász 1, Slakta 1, Mörtel 1, illetve Amorim 7, Görbicz 5/3, Vérten 5, Bradeanu 3, Mravíková 3, Kovacsics 2, Spiridon 1
hetesek: 4/2, illetve 4/3
kiállítások: 16, illetve 16 perc

Meggyőző fölénnyel nyerte meg a döntő első felvonását a Győri Audi ETO egy hete a Debrecen ellen, a bajnok 35-21-re nyert, így kellő önbizalommal utazhatott a visszavágóra.

"Ez egy másik mérkőzés lesz, mint a múlt heti. A Debrecennek győznie kell, hogy maradjon még esélye a bajnoki címre, s nyilván mindent meg is tesz azért, hogy kicsikarja a harmadik találkozót. Nekünk viszont az a célunk, hogy már a hétvégén befejezzük a szezont, hiszen fárasztó idényen vagyunk túl, jól jön a pihenő" - intett óvatosságra Konkoly Csaba vezetőedző a Kisalföldnek nyilatkozva.

Remekül kezdte a mérkőzést a Debrecen, Bogdanovics találataival a 8. percben még 4-2-re vezetett, aztán az ellenfél keményebb védekezése, no még néhány Pálinger-védés elég volt ahhoz, hogy Bradeanu és Vérten találatit követően Görbicz hetesből már a Győrt juttassa előnyhöz.

A mérkőzés keménységére jellemző, hogy az első játékrészben 12 kiállítást osztott ki a Kékes testvérpár, ráadásul a reklamáló Köstner Vilmos (DVSC) és Konkoly Csaba is kapott egy-egy sárga lapot a kispadoknál.

6-5-nél vezetett utoljára a Loki, 10-7-nél és 11-8-nál már hárommal is vezetett a bajnok, ám a félidei 14-12-es győri előnyhöz kellett a hazaiak butasága is: Bogdanovics harcos egyenlítő találata után ugyanis Amorim kétperces büntetést kapott, az ellenfél azonban emberhátrányban két gólt is szerzett. Ráadásul Vérten a dudaszó pillanatában 12 méterről lőtt nem éppen életerős gólt.

Forrás: MTI

Szünet után őrült iramban kezdett a Debrecen, Bognár két góljával előbb egyenlített, majd Csáki duplájával már 16-14-re vezetett a hazai együttes.

A 42. percben 19-17-es hazai előnynél Csáki kiállítása megzavarta a Lokit, a Győr nyolc perc alatt 7-2-es szériát produkálva 24-21-re fordított. "Most ne adjátok fel" - kérte tanítványai Köstner Vilmos, de innentől kezdve reménytelenné vált a harc.

Küzdött ugyan a Loki, de rutinosabb, erejükkel is jobban gazdálkodó vendégek még azt is kibírták, hogy négygólos előnyük az utolsó percre egyre olvadt.

A Győr végül 26-25-re nyert, megvédte ezzel bajnoki címét, s készülhet az esti, Magvassy-sportcsarnokba tervezett gálára, ahová a klub nyolc órára várja minden szurkolóját. Az esemény fénypontja lehet az éremátadás, valamint a beszélgetés a vezetőkkel, edzőkkel, játékosokkal. Mindezek után pedig közös fényképkészítésre is lesz lehetőség.

15 éve nyert EHF-kupát a Loki

A mérkőzés előtt köszöntötték a DVSC 1995-ben EHF-kupát nyerő csapatának játékosait, vezetőit. A Loki 1995. május 7-én a gjöviki jégcsarnokban harcolta ki a kupagyőzelmet a norvég Bäkkelagets Oslo ellen. A hazai 22-14-es siker után ugyan a csapat kikapott 30-22-re, de idegenben lőtt több góllal megnyerte a finálét.

DVSC-Symphonia - Bäkkelagets Oslo 22-14 (12-7)
DVSC:
Szopóczy, Szamozvanova (kapusok) - Sándorné 5, Jeddi 1, Katkó 2, Virincsik 3, Csapó 8, László 2, Nyilas 1, Zupkó, Halcsik, Horváth I.

Bäkkelagets Oslo - DVSC-Symphonia 30-22 (14-12)
DVSC:
Szopóczy, Szamozvanova (kapusok) - Sándorné, Jeddi 2, Katkó 3, Virincsik 5, Csapó 3, László 8, Nyilas, Zupkó 1, Horváth I.

Az EHF-kupa-győztes csapat névsora: Borók Rita, Csapó Erika, Csirinyi Csilla, Deák Melinda, Halcsík Ildikó, Horváth Beáta, Horváth Ildikó, Jeddi Mária, Katkó Andrea, Nyilas Tünde, László Krisztina, Rozsos Krisztina, Sándorné Sipos Éva, Irina Szamozvanova, Szász Mária, Szopóczy Brigitta, Virincsik Anasztázia, Zupkó Judit.
Edző: Köstner Vilmos.