Vágólapra másolva!
A címvédő Vasas 6-2-re nyert a vendég Eger ellen a férfi vízilabda ob I fináléjának második mérkőzésén, ezzel egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában. A fővárosi alakulat főként védekezésben remekelt: a vendégek csupán egy perccel a harmadik negyed vége előtt szerezték első góljukat. A harmadik mérkőzésre szombaton kerül sor Egerben.

Eredmény, rájátszás, az 1. helyért, 2. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 6-2 (2-0, 0-0, 1-1, 3-1)
góldobók:
Létay 2, Kis G., Hosnyánszky, Kovács Róbert, Varga Dénes 1-1, ill. Kovács G, Feltham 1-1
A párharc állása: 1-1

A mérkőzés elején az egrieknek volt több lehetőségük, de két emberelőnyt is kihagytak. A Vasas első kapura lövésére az 5. percig kellett várni, ekkor Kis Gábor előnyből vezetést szerzett. Hosnyánszky szélről betalált Szécsi hálójába, így 2-0-s Vasas előnnyel zárult az első negyed.

A második szakaszban nem esett gól, ugyanakkor a 9. percben Katonás Gergő, majd a 11. percben Kevin Graham cserével végleg a kiállt. Az egrieknél rosszul céloztak, a félidőig nem tudtak betalálni. Rengeteg hiba, pontatlanság jellemezte a vendégek játékát. A Vasas kiválóan védekezett, igaz a támadásoknál már az angyalföldi hívek is hiába vártak az újabb gólokra.

A fordulás után sem záporoztak a gólok. Szécsi Zoltán és Nagy Viktor többször is bravúrt mutatott be, majd Hosnyánszkyt is kiállították végleg cserével a 18. percben.

Az Eger a 23. percben szerezte első gólját, majd Szécsi a negyed végén kivédte Varga Dániel ötméteresét. Az angyalföldiek ugyanakkor nem hagyták, hogy feltámadjon az Eger, két előnyös támadás végén 5-1-re alakították az állást. A végére teljesen szétesett a vendégek játéka, így a Vasas megérdemelten egyenlített a párharcban.

Már Egerben is jól játszottunk, akkor nem sikerült. Most sikerült még jobban játszani. Kiegyenlítettünk, szombaton szeretnénk Egerben nyerni" - nyilatkozta Földi László, a Vasas vezetőedzője.

"Próbálom pozitívan értékelni a történteket: ez a Vasas-győzelem is ugyanannyit ér, mint a mi egri kiszenvedett győzelmünk" - mondta Gerendás György, az Eger szakvezetője.