Vágólapra másolva!
A ZTE nyerte meg a férfikosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjének első mérkőzését: szerdán, hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a címvédő Atomerőmű felett.

eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
Zalakerámia-ZTE KK - Atomerőmű SE 75-56 (20-18, 19-7, 15-17, 21-14)
legjobb dobók:
Watson 19, Wilson 13, Kámán 11, illetve Clark 14, LaGrange 12

Az alapszakasz- és nemrég kupagyőztes ZTE kezdett jobban, ám 10-2-ről a címvédő Atomerőmű csakhamar 10-8-ra felzárkózott, miközben egy súlyosnak tűnő bokasérülés miatt a 8. percben elvesztette Tory Walkert.

Az eddigi két rájátszásos párharcukban egyetlen meccset sem vesztő - és az egész idény során mindössze kétszer botló - házigazdák a második negyedben is tartották előnyüket, sőt, a 15. percben már 10 ponttal elhúztak (32-22). Főként Kyle Wilson ponterős játékának köszönhetően a zalai alakulat már 39-25-re vezetett a nagyszünetben, a paksi együttes mindössze hét pontot szerzett a második szakaszban.

Térfélcsere után az elődöntőben a Körmenden csak 3-2-vel túljutó vendégek elszántan próbáltak felzárkózni, de nem sikerült tíz pontnál közelebb kerülniük. A hazai csapatban a márciusi All Star-gála legjobbjává választott Calvin Watson igencsak elkapta a fonalat, ráadásul a túloldalon Gulyás Róbert is kidőlt, s a ZTE végül magabiztosan hozta a finálé nyitómérkőzését.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második felvonására szombaton kerül sor Pakson.

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: "Fantasztikus volt a hangulat, az első félidőben maradéktalanul végrehajtottuk, amit elterveztünk, azaz nem engedtünk támadólepattanókat az ellenfélnek. A Paksból ketten is megsérültek, végső soron csapatként nyertünk, és Pakson is jó esélyünk van a sikerre."

Horváth Imre, az Atomerőmű vezetőedzője: "Nagyon kikaptunk a lepattanócsatában, gyenge volt a dobószázalékunk, ez idegenben kevés. Javítanunk kell szombaton, mindenesetre bíztató, hogy ma is volt tartásunk. Tény, hogy sokat kivett belőlünk az elődöntő.

a 3. helyért, 1. mérkőzés:
MJUS-Fortress Körmend - Szolnoki Olaj 77-62 (25-20, 19-18, 13-6, 20-18)
A párharc az egyik fél második győzelméig tart, a következő meccset szombaton rendezik Szolnokon.