Vágólapra másolva!
A budapesti Papp László Arénában rendezik a 2011-es divízió I-es jégkorong-világbajnokságot - döntött pénteken a nemzetközi szövetség.

A tornán a házigazda magyarok mellett az élvonaltól most búcsúzott olaszok, valamint a japánok, a hollandok, a dél-koreaiak és a spanyolok vesznek részt. A hatosból az első helyezett jut el a világ legjobb 16 csapatát felvonultató 2012-es, finn-svéd közös rendezésű "elit" vb-re.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a viadalt 2011. április 17. és 23. között tartják.

Magyarország ezt megelőzően háromszor, 2002-ben (Dunaújváros és Székesfehérvár), 2003-ban (Budapest, Papp László Aréna) és 2005-ben (Debrecen) adott otthont divízió I-es vb-nek, és a házigazda válogatottnak egyszer sem sikerült megnyernie a tornát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a viadalt 2011. április 17. és 23. között tartják.

"Senki más nem pályázott rajtunk kívül, ezzel együtt is nagyon jól sikerült a magyar prezentáció" - nyilatkozta az MTI-nek Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. "Hangsúlyozni kell, hogy ez egy nagyon erős csoport, de otthon van esély a feljutás kiharcolására. A magyar csapat megérdemli, hogy saját közönsége előtt játszhasson világbajnoki meccseket, a drukkerek pedig megérdemlik, hogy otthon szurkolhassanak ennek a szeretni való együttesnek."

Magyarország ezt megelőzően háromszor, 2002-ben (Dunaújváros és Székesfehérvár), 2003-ban (Budapest, Papp László Aréna) és 2005-ben (Debrecen) adott otthont divízió I-es vb-nek, de a házigazda válogatottnak egyszer sem sikerült megnyernie a tornát.

Az MJSZ később azt is jelezte: november 12. és 14. között, ugyancsak a Papp László Arénában egy rangos tornát rendez a japán, valamint két világelites csapat, a francia és az osztrák együttes vendégszereplésével.