Vágólapra másolva!
Pérez Carlos öt év után szerepel ismét a magyar férfi kézilabda-válogatottban; a 39 esztendős, kubai születésű átlövő tagja annak a 19 fős keretnek, amely hétfőn kezdi meg a felkészülést a szlovénok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőre.

Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány pénteken hangsúlyozta: most azoknak a nevét adta meg, akik elkezdik a munkát, a légiósok később csatlakoznak.

Nagy Lászlónak vasárnapig adott határidőt Mocsai, hogy határozottan jelezze: vállalja-e a játékot. Nagy a hétvégén a Barcelonával a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt. A balkezes átlövő tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.

A közös munka hétfőn indul, a szállás Balatonalmádiban lesz, az edzéseket pedig Veszprémben tartják. Június 5-én a szerbek ellen barátságos mérkőzést vív a gárda Nagybecskereken (Zrenjanin), majd másnapra szünetet kapnak a játékosok. Június 7-től 12-ig megint edzőtáborban dolgoznak a kerettagok, egészen a ljubljanai utazásig.

A párharc első meccsét a szlovén fővárosban vívják június 13-án, a visszavágót egy héttel később a Veszprém Arénában rendezik egyformán 18 órai kezdettel. A győztes jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

A közös munkát elkezdő 19 fős keret:

kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (PLER), Laluska Balázs (Cimos Koper)
irányítók: Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
beállósok: Herbert Gábor (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Grebenár Gábor (Aragon), Perez Carlos (MKB Veszprém)
balszélsők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)