Vágólapra másolva!
A svéd Ulf Weinstock lett a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának új vezetőedzője - jelentette be csütörtökön a székesfehérvári klub.

Az 58 esztendős Weinstock játékosként olimpiai bronz-, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, ezen kívül nyert junior-világbajnokságot, valamint svéd és norvég bajnoki címet is. 1986 óta edző, dolgozott többek között a norvég, a svéd és a dán bajnokságban, legutóbb pedig a MOL Ligában érdekelt SC Csíkszereda mestere volt.

Elődjével, a finn Jarmo Tolvanennel nem hosszabbítottak szerződést, noha a csapat története során először az osztrák liga rájátszásába jutott, és megnyerte a magyar bajnokságot.

A következő idényre épülő kerethez érkezik a Vasas Bp. Starsból Holéczy Roger - ő már korábban játszott Fehérváron -, míg Szirányi Bence és Fodor Szabolcs jövetele egyelőre kérdéses. Az viszont biztos, hogy a dunaújvárosi Orbán Attila is az Alba Volánban folytatja.

Kérdéses, hogy Hetényi Zoltán - akit a finn Lahti Pelicans vinne - marad-e, akárcsak Mihály Árpád. Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta: Hetényivel kapcsolatosan várják a finnek ajánlatát, mivel a kapusnak még egyéves szerződése van a fehérváriakkal, ám megfelelő kompenzáció esetén elengedik a válogatott hokist. Az biztos, hogy Vas János távozik.

A csapat az EBEL szeptember második hétvégéjén esedékes rajtjáig 8-9 felkészülési meccset vív. Augusztus 13-14-én a volt szövetségi kapitány és fehérvári edző, Pat Cortina müncheni alakulata, 17-18-án pedig a Csíkszereda vendégeskedik Székesfehérváron. Ezután osztrák, szlovén és szlovák együttesekkel meccselnek Palkovicsék. Az ifj. Ocskay Gábor emléktornán - amelyre szeptember első hétvégéjén kerül sor - a Graz, a Vienna Capitals és az Olimpija Ljubljana szerepel a házigazda mellett.

Az új edzőpályát a remények szerint 2011 augusztusában adják át, csak az nem eldöntött még, hogy a meglévő aréna melyik oldalán húzzák fel.