Vágólapra másolva!
Az FTC 2009/10-es bajnokságban negyedikként végzett férfivízilabda-csapata az új idénynek várhatóan három olimpiai bajnokkal megerősítve vág neki - adta hírül a Vlv.hu.

A zöld-fehérek már megegyeztek a montenegrói Cattarótól hazatérő Varga Tamással, Athén és Peking ötkarikás aranyérmesével, akinek szerződtetését egyéni szponzor is segíti. Gyakorlatilag megállapodott az FTC a játékos-pályafutásából már kifelé tartó sydney-i olimpiai bajnok Varga I. Zsolttal is, és csaknem bizonyos, hogy a népligetieknél folytatja karrierjét a szintén egyszeres ötkarikás első Märcz Tamás.

"A döntésem legfőbb oka a családom. Nem az anyagiakat néztem, ha ezt tettem volna, akkor nem kérdés, hogy mást választok" - nyilatkozta Varga Tamás. "Ma faxolták el Herceg Noviból a szerződésemet, ami hat számjegyű összeget tartalmaz euróban és azt mindenki tudja, hogy Magyarországon ennyit, sőt ennek a közelében lévő összeget sem lehet megkeresni. Az elsődleges szempont a kislányom és a barátnőm volt, mindennél fontosabb, hogy itthon lehessek. Tavaly nem volt választásom, a pénz miatt muszáj volt kijönnöm, de most dönthettem. Egy évet írtam alá."

A zöld-fehérek rendkívül közel állnak a megegyezéshez Varga I. Zsolttal, míg a szintén sydney-i olimpiai bajnok, Märcz Tamás a jövő hétre ígért választ.