Vágólapra másolva!
A magyar válogatott többek között az olimpiai ezüstérmes Izland csapatával került azonos csoportba a 2011-es, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság pénteki, Göteborgban rendezett sorsolásán.

Csoknyai István szövetségi kapitány és Izlandon kívül Ausztria, Brazília, Norvégia és Japán szerepel még a B jelű hatosban, amelyből három gárda jut majd a középdöntőbe.

A 24 csapatos tornán a címvédő, egyúttal olimpiai és Európa-bajnok franciák a németekkel, a spanyolokkal, a tunéziaiakkal, az egyiptomiakkal és a bahreiniekkel találkoznak az A csoportban. A magyarokat is magában foglaló B csoport továbbjutói a középdöntőben éppen az A jelű hatos három legjobbjával csapnak majd össze.

"Elsőre nem tűnik nehéznek a csoportunk, de azt előre nem lehet megmondani, hogy mely csapatok lesznek jók" - mondta Csoknyai István. "Fiatal, átalakuló csapatom nagy kihívás elé néz, mert megpróbálunk az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos első hét helyen végezni. Ezt elérni azért is nehéz lesz, mert bár hatosunk könnyebbnek tűnik, de a középdöntőben olyan válogatottak várhatnak ránk, mint a francia, spanyol vagy éppen a német együttes" - mondta.

A svédországi vb január 13. és 30. között lesz megrendezve.