Vágólapra másolva!
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kihirdette a magyar nőikézilabda-válogatott 19 fős, bő keretét a szeptember 21-én kezdődő, dániai Világkupára. A keret egyik meglepetése, hogy ismét helyet kapott benne Mehlmann Ibolya, a Veszprém jobbátlövője.

A csapat a korábbi gyakorlattal ellentétben most három napig együtt készülhet az idény közbeni, hagyományos viadalra. A Bajnokok Ligája lengyelországi selejtezőjében érdekelt két debreceni kerettag nem lehet ott a szeptember 17-19-én sorra kerülő tatai edzőtáborozáson, ők a tervek szerint Dániában csatlakoznak a 20-án Aarhusba induló magyar küldöttséghez, melyben összesen 16 játékos kap helyet.

Hosszú idő, három esztendő után Mehlmann Ibolya is meghívót kapott, rajta kívül még egy veszprémi, Ábrahám Szilvia lesz ott a táborban. Veszprémből legutóbb az 1980-as évek közepén voltak válogatott kerettag női játékosok.

"A kapitány megvárta a szerdai bajnoki mérkőzéseket, illetve kikérte az edzőm véleményét is, és ezek alapján döntött. Igazából csütörtökön váltottunk pár szót arról, hogy szívesen látna a válogatottban" - nyilatkozta Mehlmann a Kézi.hu szakportálnak.

A klasszis jobbátlövő utoljára a 2007-es franciaországi világbajnokságon szerepelt a válogatottban. "Sok minden megváltozott, azóta például megszületett a csodálatos kisfiam, aki az én titkos doppingszerem. Boldog vagyok, ha vele lehetek és ez nagy erőt ad nekem a munkához. A keret annyira nem lesz új, mert amióta nem játszottam, a csapatban olyan nagy változás nem történt, sok az ismerős arc."

A magyar keret:
kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Vác), Pastrovics Melinda (FTC), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)
jobbszélsők: Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC)
jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-KORVEX), Mehlmann Ibolya (Veszprém Barabás)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (SYMA-Vác), Tilinger Tamara (Alcoa FKC RightPhone)
beállók: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC), Szabó Valéria (DVSC-KORVEX), Szamoránsky Piroska (FTC)
balátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC); Tóth Tímea (SYMA-Vác)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)

A válogatott Vk-csoportprogramja:
szeptember 21., 16.00: Magyarország - Németország
szeptember 22., 20.00: Dánia - Magyarország
szeptember 23., 16.00: Franciaország - Magyarország