Vágólapra másolva!
Nem kapta meg Magyarország és Horvátország a 2014-es férfikézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát, miután a szombati, koppenhágai szavazáson alulmaradt Dániával szemben.

Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) helyszínen tartózkodó elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hazaiak 24-22-re nyerték meg a voksolást.

"Extra szoros meccsen, kis különbséggel kikaptunk - mondta Sinka László. - Ennyit jelentett a dánoknak, hogy itt, Koppenhágában volt a kongresszus. Annyit tudunk, hogy volt egy tartózkodás is, ám két szavazat még így is hiányzik, hiszen 49 tagországa van az európai szövetségnek."

Az MKSZ-vezető hozzátette: most nem aktuális arról beszélni, hogy a kandidálásnak lesz-e folytatása, de valamilyen lesz, az biztos. "Férfi tornára a létesítményhelyzet miatt nem pályázhatunk egyedül, mert nincs 15 ezer férőhelyes csarnokunk. A horvátokkal is beszélnünk kell még, hiszen a közös pályázatunkba sok pénzt fektettünk be."

A dánok 1993 és 2014 között összesen immár 15 világversenyt rendeztek, illetve rendeznek. Magyarország még soha nem adott otthont férfi kézilabda Eb-nek vagy vb-nek.