Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a szombati negyedik fordulóban - kiváló második félidei játékának köszönhetően - 31-28-ra legyőzte a B csoportot eddig vezető dán Koldingot.

Férfi BL, negyedik forduló, B csoport:
MKB Veszprém - Kolding (dán) 31-28 (13-16)
Veszprém:
Fazekas, Perics, Liszkai (kapusok), Császár 1, Gulyás 2, Iváncsik G. 5, Iváncsik T., Korazija, Laluska, Lusnyikov, Nagy K., Pérez 7, Sulics 4, Terzics 4, Vilovszki, Vujin 7 (3).
Kolding: Erevik, Petersen (kapusok), Bols, L. Christiansen 9 (5), Forslund, Garralda 1, Jensen 4, Karlsson 2, Mikkelsen, Nikolics, Öchsler 5, Spellerberg 5, Toromanovics 2.
kiállítás: 10, illetve 12 perc
hétméteres:
4/3, illetve 6/5

A két százszázalékos csapat ütközetén Császár szerezte az első gólt, ám utána erre hárommal válaszoltak a vendégek. A dánok bátran játszottak, és a magyar csapat védői szinte csak szabálytalanul tudták megállítani az akciókat. A nyolcadik percben 5-2-re vezetett a Kolding.

Toromanovic kiállítása alatt beindult a BL góllövőlistáját vezető Vujin, és pillanatok alatt egyenlő lett. Azonos létszámban a dánok nem engedték ki kezükből a vezetést, közülük Christiansen volt a legveszélyesebb.

Vujinra nagyon figyeltek a vendégek, így a megszokottnál kevesebb alkalma nyílt lőni, ám ahogy kiléptek rá, ő remek passzokat tudott adni, csak éppen a ziccerek értékesítése jelentett gondot, mert Erevik remekül védett. A huszadik percben már 10-6 volt az állás. A lelátóról felharsant az "Ébresztő!".

Mocsai Lajos időt kért, és több poszton is cserélt, Perez két góllal tette le a névjegyét. Apadni kezdett a különbség, a rivális 12-11-es előnyénél a huszonhetedik percben időt kért. A szünetig Spellerberg - emberelőnyben - szép gólokkal bosszantotta a hazai drukkereket.

A második félidőt jól kezdte a Veszprém, Perez duplája után - létszámfölényben - Iváncsik Gergő egyenlített, majd Gulyás fordított (34. perc: 17-16). A dánok bennragadtak az öltözőben, és a 6-0-ra elveszített szakasz után időt kértek. A góllövés így sem ment nekik, és csak kilenc perc elteltével szakadt meg rossz sorozatuk, közben meg kaptak hetet.

A Veszprém Aréna majdnem felrobbant egy-egy szép megmozdulás, akció után, a fülsüketítő zaj láthatóan zavarta a vendégjátékosokat, így azután nem tudtak faragni a hátrányból.

Vujin kihagyott hétméterese és Laluska kiállítása jelezte, hogy nincs még lefutva a rangadó. Csakhogy Jensent gólja után kiküldték a bírók, és visszaállt a korábbi, megnyugtató különbség.

Forrás: foto24.hu
Forrás: foto24.hu

A két nehéz bombázó, Perez és Vujin nemes egyszerűséggel lőtte át a védőfalat, és ezen fegyverzettel nem versenyezhetett a dán alakulat. Ráadásul a harmincnegyedik születésnapját ünneplő Fazekas is brillírozott a kapuban, így a hajrában sem volt esély a fordításra.

A mostani sikerrel a magyar bajnok nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé. A BL-ben most egy hosszabb szünet következik, a Veszprém legközelebb november 21-én lép pályára a svéd Sävehof göteborgi otthonában.

A B csoport másik szombati mérkőzésén:
Tatran Presov (szlovák) - Montpellier (francia) 31-33 (16-17)

csütörtökön játszották:
Hamburg (német) - Sävehof (svéd) 33-24

Az állás:
1. Veszprém 8 pont
2. Kolding 6
3. Montpellier 4 (118-109)
4. Hamburg 4 (123-115)
5. Sävehof 2
6. Presov 0

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.