Vágólapra másolva!
Egy oroszországi vereség, és egy hazai pályán kiszenvedett győzelem után fantasztikus játékkal, négygólos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a százszázalékos szlovén Krim Ljubljana otthonában a Bajnokok Ligája-csoportkör C csoportjában.

Eredmény, Bajnokok Ligája, csoportkör, C csoport, 3. forduló:
RK Krim Mercator - Győri Audi ETO KC 30-34 (14-19)
Ljubljana
v.: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák)
gól: Lekic 10/7, Penezic 5/2, Mavsar 3/1, Varlec 3, Verheljuk 3, Bodnyeva 2, Zrnec 2, Jankovic 1, Koren 1, illetve Görbicz 10/3, Mraviková 7, Gros 5, Bradeanu 4, Vérten 3, Kovacsics 2, Spiridon 2, Amorim 1
hetesek: 10/10, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 20 perc

Mindkét csapat idegesen kezdett, de a Győr nyugodott meg először, s szerzett vezetést Vérten révén. Pálinger jól védett, megvolt tehát a lehetőség a gyors indításokra, így 2-2-ről 9-4-re meg tudott lépni a magyar bajnok. Ráadásul az első hét gólt más-más játékos dobta (elsőként a tavaly még Ljubljanában szereplő Ana Gros duplázott), Marta Bon kénytelen volt időt kérni, hogy rendezni tudja a sorokat.

A félidő közepére hazai szempontból stabilizálódott is a helyzet, zsinórban dobott négy Krim-gólnak köszönhetően a szlovének feljöttek 9-8-ra. Szerencsére Mravíkova révén megrázta magát a Győr, a remekül játszó jobbszélső vezérletével 18-12-re sikerült újra meglépni, a félidő pedig ötgólos, 19-14-es előnnyel zárult.

A második játékrészben Pálingert Lunde-Haraldsen váltotta a győri kapuban, de amíg a magyaroknál minden bejött, a hazaiaknál semmi. Az első félidő gyakorlatilag olyannyira megrogyasztotta a Ljubljanát, hogy nemhogy csökkenteni nem tudta hátrányát, de az 50. percre úgy tűnt, beleszalad egy óriási pofonba (22-29).

Pedig a mérkőzés előtt azt pedzegették a szlovénok, az utóbbi évek szoros mérkőzései után most van esély arra, hogy elkapják azt a Győrt, amelyet nemzetközi kupában még sohasem tudtak legyőzni.

Mínusz hétről az utolsó tíz percben ugyan visszakapaszkodott kicsit a Ljubljana, de ezzel csupán a kiütést tudta elkerülni, a vereséget nem.

A Győr 34-30-ra nyert, legközelebbi BL-meccsén november 7-én, a horvát Podravka otthonában lép majd pályára a magyar bajnok.

Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője: "Nagyon koncentráltan, fegyelmezetten kezdtük a találkozót, és ez szerencsére az utolsó percek kivételével jellemző volt az egész meccsre is. A legvégén többet hibáztunk, elkezdtünk kapkodni, így ezekből, valamint a hétméteresekből tudta velünk tartani a lépést a Ljubljana. Kijelenthetem, hogy minden poszton, a játék minden elemében felülmúltuk őket. Nagyon boldog vagyok, hogy végre kijött az a játék, amire régóta vártunk, amit korábban is jogosan elvártak tőlünk. Külön köszönöm mindazon szurkolóinknak, akik idegenbe is elkísértek bennünket. Hiszünk benne, hogy ez az igaz arca a csapatnak, és jó volt végre azt látni, hogy újra igazai csapatként játszottunk!"

Ana Gros, a Győr jobbátlövője, aki öt gólt dobott egykori csapatának: "Nagyon jól felkészültnk a mérkőzésre, s nagy csatában, kiválóan játszva nyertünk. A kezdés előtt ugyan kicsit ideges voltam, de végül minden tökéletesen sikerült."

Marta Bon, a Krim vezetőedzője: "Sok problémával küzdöttünk, a sérülés miatt hiányzó Dragana Cvijic és Zácsik Szandra mellett a héten Alja Koren és Jelena Grubisic sem tudott edzeni. Utóbbi nem is tudta hozni szokásos formáját, így játékunk is sokat változott. A Győr nagyszerűen kézilabdázott, kapusai remekeltek, mi nagyon messze voltunk a száz százaléktól."

A csoport másik mérkőzését, a HK Zvezda Zvenyigorod (orosz) - RK Podravka Vegeta (horvát) összecsapást vasárnap játsszák.

További eredmények, Bajnokok Ligája, csoportkör, C csoport, 3. forduló:
Randers HK (dán) - Toulon/St Cyr Var HB (francia) 25-29 (12-16)
Larvik HK (norvég) - CS Oltchim Rm. Valcea (román) 34-31 (17-18)

Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 3. forduló:
HC Leipzig (német) - Hypo NÖ (osztrák) 23-28 (12-15)
A csoport másik mérkőzésén a DVSC-Korvex vasárnap, 15 órától fogadja a spanyol Itxako csapatát.