Társoldalunk:

Nyolc hónap fogházra ítélték a gyalogost gázoló kézist

2010.10.28. 7:27

Fogházban letöltendő nyolc hónapi szabadságvesztésre ítélte első fokon a Veszprémi Városi Bíróság a világválogatott kézilabdázót, Pásztor Istvánt. A játékos szeptember 29-én az Endrődi lakótelep közelében a zebrán motorkerékpárjával elütött egy embert, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe - írta csütörtöki számában a Blikk.

A sportoló fellebbez az ítélet ellen. A bíró szavait idézve a lap azt írta: a Veszprémi Városi Bíróság Pásztor Istvánt nyolc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítéli, s öt évre eltiltja a járművezetéstől. Mellékbüntetésként 334 ezer 397 forint bűnügyi perköltség megfizetésére is kötelezi.

A Blikk azt írta: a bűncselekményét elismerő, szabadlábon védekező Pásztor motorkerékpárjával 69 kilométer/órával haladt, amikor elütötte a gyalogost, holott lakóterületen belül 50 kilométer/óra a megengedett maximális sebesség. Pásztor korábban úgy nyilatkozott, emlékezete szerint nem lépte túl a megengedett sebességhatárt.

A ceglédi születésű, 39 esztendős Pásztor 215-szörös válogatott, olimpiai és világbajnoki negyedik helyezett, Európa-bajnoki hatodik. A balszélső 15 évig állt az MKB Veszprém KC alkalmazásában, ezalatt tizenkétszer lett magyar bajnok, tizenegyszeres Magyar Kupa-győztes és 2002-ben Bajnokok Ligája döntőt is játszott, 2008-ban KEK-et nyert. Az év játékosának választották 1996-ban, 1999-ben és 2001-ben. 2008 nyarán igazolt Balatonfüredre, azóta a fürediek csapatkapitánya és meghatározó játékosa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK