Vágólapra másolva!

Kikészítette a Lakerst a Phoenix triplazuhataga

A szezont hét győzelemmel kezdő címvédő Los Angeles Lakers sorozatban második meccsén kapott ki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), melynek legutóbbi játéknapján a Phoenix Suns győzte le 121-116-ra.

A pontgazdag találkozón a Suns 22 hárompontost szerzett, ami a liga történetében a második legjobb mutató: a rekordot az Orlando Magic tartja, mely 23 triplát dobott egy tavalyi találkozón.

A vendégeknél Jason Richardson 35 pontot szórt, míg az első otthoni vereségüket elszenvedő kaliforniaiaknál Pau Gasol 28, Kobe Bryant pedig 25 pontig jutott.

Sorozatban hetedik meccsét nyerte meg a San Antonio, amely ezúttal Oklahoma Cityben diadalmaskodott. A Spursben Matt Bonnernek mind a hét triplakísérlete behullott, így az erőcsatár csupán eggyel maradt el Steve Smith 2001-es klubcsúcsától. A Thunderben az előző idény mesterlövésze, Kevin Durant csak 23 pontot ért el - a legkevesebbet ebben a szezonban.

Megszakítás nélkül ötödször kapott ki a Sacramento Kings és a New York Knicks, utóbbi hangos pfújolás közepette hagyta el a Madison Square Garden parkettjét.

eredmények:
Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 111-105
Sacramento Kings - Detroit Pistons 94-100
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 104-117
New York Knicks - Houston Rockets 96-104
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 116-121