Vágólapra másolva!
Marczinka Zoltán, a nőikézi-válogatott másodedzője szerint Tóth Tímeával már az Európa-bajnokság előtt meg volt beszélve, hogy ha átlövőprobléma lesz, akkor a rutinos játékos csatlakozik a csapathoz.

Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy él a szabályok adta lehetőséggel, és a középdöntő előtt változtat a keret összeállításán, és behívja a Vác rutinos játékosát, Tóth Tímeát.

A döntésről Marczinka Zoltán, a válogatott másodedzője nyilatkozott az [origo]-nak: "Tóth Tímea és Görbicz Anita szinte végig velünk volt a felkészülés alatt. Anita sérülése után jelentősen meggyengültünk, ennek ellenére Timi sem tudott kijönni az Eb-re, mert nem volt megfelelő fizikai állapotban."

"Szerencsére Timi injekciókúrája egy héttel ezelőtt véget ért, elkezdett edzeni, ezalatt mi folyamatosan tartottuk a kapcsolat klubedzőjével, Németh Andrással. Mielőtt kiutaztunk volna, abban maradtunk, hogy ha átlövő poszton erősíteni kell, és Timi egészségi állapota is megfelelő, akkor a csoportmeccsek után csatlakozik hozzánk. Szerencsére kérésünkre vállalta a szereplést, így már vele megerősödve vágunk neki a középdöntőnek."