Vágólapra másolva!
A kínai után a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) is megbüntette Bob Donewald Jr. szövetségi kapitányt és három csapattagot, miután két hónapja tömegverekedés miatt félbeszakadt a Kína-Brazília barátságos férfimérkőzés.

A hszücsangi találkozó 66. másodpercében a hazai játékosok tiltakozó szakvezetőjük kiállítása miatt dühödtek fel, és ütni-rúgni kezdték a dél-amerikaiakat. A játékvezető beszüntette a meccset, ám az öltözőbe vonuló csapatok közt folytatódott a csetepaté.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=NhPIGMF84m0V7HHi


Az NBA-ben másodedzőként is tevékenykedett amerikai kapitányt a FIBA három meccsre eltiltotta, ezenkívül 40 ezer svájci frank (8,56 millió forint) megfizetésére kötelezte. Három verekedő játékosa közül egyet két, kettőt pedig egy találkozóra száműztek a csapattól.

Korábban a kínai szövetség úgy ítélkezett, hogy Donewaldnak 50 ezer jüant (9,8 millió forint), míg Csang Hsziung menedzsernek 30 ezret (5,8 millió), a három játékosnak pedig 20-20 ezret (3,9 millió) kell fizetnie. A kapitánynak tehát összesen átszámítva 18,36 millió forintja bánja a botrányt.