Vágólapra másolva!
Nagy küzdelemben nyert 118-116-ra a Boston New Yorkban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi, szerdai játéknapján, ezzel sorozatban a tizenegyedik győzelmét aratta.

A Madison Square Garden közönsége nem mindennapi végjátékot láthatott szerdán: Paul Pierce tempója nyomán két ponttal vezetett a Celtics, s tulajdonképpen már minden bostoni megnyertnek hitte a találkozót, hiszen a játékidőből mindössze 0.4 mp maradt. A Knicks időkérését követően azonban a felezővonaltól történt bedobás után az utóbbi időben bombaformában játszó Amare Stoudemire-hoz került a labda, aki a hárompontosvonalon túlról tüzelt, és talált. A csarnok "felrobbant", a Knicks játékosai a center nyakába ugrottak, ám hiába örültek, mert a játékvezetők a felvételek megtekintése után érvénytelenítették a triplát, mivel a dudaszó pillanatában még nem engedte el a dobást a hazaiak legjobbja.

A meccs nem csupán az utolsó pillanatokban szólt a Pierce-Stoudemire dobópárbajról, előbbi ugyanis 32, utóbbi pedig 39 ponttal volt csapata legjobbja.

Mindössze egymeccses megingásnak tűnik a Dallas Mavericks hétfői veresége, mivel az addig sorozatban 12-szer győztes texasiak hazai pályán öt ponttal győzni tudtak a Portland Trail Blazers ellen, s ezzel 20 győzelem/5 vereségre javították mérlegüket.

A szezont döcögősen kezdő Miami Heat folytatta menetelését, a LeBron James (21 pont, 13 lepattanó) és Dwyane Wade (28 pont) vezette floridai gárda ezúttal James korábbi csapatát, a Clevelandet győzte le, s szerezte meg sorozatban 10. sikerét.

Továbbra is őrzi ligaelső pozícióját a San Antonio Spurs (21/3), amely nagyon nehezen, Manu Ginóbili utolsó mp-ben szerzett kosarával nyert két ponttal a Milwaukee Bucks ellen.

Eredmények:
New York Knicks - Boston Celtics 116-118
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 94-109
Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 105-91
Toronto Raptors - Chicago Bulls 93-110
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 101-95
Memphis Grizzlies - Charlotte Bobcats 113-80
New Orleans Hornets - Sacramento Kings 94-91
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 117-105
San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 92-90
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 128-122
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 103-98