Vágólapra másolva!
Habár a kézilabda-rajongók a tíz évvel ezelőtti Magyarország-Dánia olimpiai döntő visszavágójára lesznek a kíváncsiak a december 29-i, debreceni Sportface Kézilabda Gálán, a szervezők jóvoltából összeméri erejét a közelmúlt legjobb kéziseiből álló debreceni Best of Loki, illetve a DVSC egykori futballcsillagainak gárdája.

"Közös vacsorán már gyakoroltunk" - mondta Csapó Erika, aki 1995-ben és 19956-ban tagja volt a Debrecen EHF-kupa-győztes csapatának. "Nagyon örültünk, hogy a gála szervezői gondoltak ránk, nagyon várjuk a gálát, hogy találkozhassunk szurkolóinkkal."

"Futballisták vagyunk, de csapatban játszunk. Ebből kifolyólag szeretünk és figyelemmel követünk szinte minden csapatsportágat" - mondta Sándor Tamás, a Debrecen egykori kiváló labdarúgója, aki megyei szinten a mai napig futballozik. "Korábban a női kézilabdázók sikerein nőttünk fel, gyakran volt, hogy a Medgyessyné, Törökné, Kádárné fémjelezte csapat meccseire kimentem magam is. Abban az időben lett bajnok a debreceni csapat, de később is szép sikereket ért el a klub elég, ha az EHF-kupagyőztes gárdára gondolunk. Emellett sporttagozatos iskolába jártunk, ahol az osztály egyik fele kézilabdázott, a másik fele focizott, testnevelés órákon sokszor kézilabdáztunk, az alapok tehát megvannak."

Ezekről a bizonyos iskolai órákról Madar Csabának is vannak élményei. "Papp György volt a tanárunk, és mivel a lányok kézilabdázók voltak a sporttagozatos osztályban, órákon mi is gyakran játszottunk. A tét az volt, hogyha a fiúk nyernek, akkor a lányoknak a délutáni edzésük csak futásból állt. Egy kis bírói segédlettel, ez gyakran meg is történt" - tett hozzá az egykori debreceni közönségkedvenc.

A legfrissebb hírek szerint fürge játékosoknak nem lesz híján a focicsapat, mert a mostani Loki vezéregyénisége, Czvitkovics Péter mellett az idei magyar Aranylabdás, Dzsudzsák Balázs Hollandiából hazarepülve szintén pályára lép a Gálán egykori egyesülete színeiben.

Best of Loki vs. Best of Loki mérkőzés meghívottjai:
Labdarúgók: Bernáth Csaba, Igor Bogdanovics, Czvitkovics Péter, Dzsudzsák Balázs, Kerekes Zsombor, Madar Csaba, Sándor Csaba, Sándor Tamás, Szatmári Csaba, Vadicska Zsolt.
Kézilabdázók: Borók Rita, Csapó Erika, Horváth Bea, Horváth Ildikó, Jeddi Mária, Katkó Andrea, László Krisztina, Nyilas Tünde, Sándorné Sipos Éva, Szász Mária, Szopóczy Brigitta, Virincsik Anasztázia, Zupkó Judit.

A gálára jegyek 3600 forintos egységáron kaphatók országszerte az IBUSZ-irodákban, valamint a helyszínen (Debrecen, Főnix-csarnok, Kassai út 28.) és az Apolló moziban (Debrecen, Miklós u. 1.)

A Sportface Kézilabda Gála programja (2010. december 29., Debrecen, Főnix-csarnok):
18.00: Megnyitó
18.05: Best of Loki - Best of Loki (Debrecen kézilabdás és labdarúgó kedvencei egymás ellen, azaz Csapó, Jeddi, Virincsik vs. Sándor, Dombi, Dzsudzsák)
18.50: Csörgőlabda-bemutató
19.20: DSI - FTC szivacskézilabda-mérkőzés
19.35: Az évtized kézilabdázója díjátadás
19.50: Magyarország 2000 - Dánia 2000