Vágólapra másolva!

Szakadó eső és Capitals-siker a nyitott pályás hokimeccsen

A Washington Capitals 3-1-re legyőzte a vendéglátó Pittsburgh Penguins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos, újévi nyitott pályás mérkőzésén magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Eredmény:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
gól:
Malkin (23.), illetve Knuble (27.), Fehr (35., 52.)

A találkozót az amerikai futballra készült pittsburgh-i Heinz Fielden rendezték 70 ezer néző előtt, igazi fesztiválhangulatban. A meccsen a jelenkor két legnagyobb hokis sztárja, a hazai kedvenc Sidney Crosby és a washingtoni orosz Alekszandr Ovecskin is találkozott egymással.

Az első harmad fantasztikus iramot hozott a szemerkélő esőben, de a két kapus remek védéseket mutatott be. A második játékrész elején Ovecskin szólóját védte Fleury, majd a túloldalon egy másik orosz, Jevgenyij Malkin avatta fel honfitársát, Szemjon Varlamovot. A bekapott gól után beindult a fővárosi együttes, és emberelőnyben Mike Knuble egyenlített. A szünet előtt Fleury óriásit hibázott saját kapuja mögött, ezt kihasználva Eric Fehr az üres ketrecbe helyezett. A Penguins egy érvénytelen gólig jutott még ekkor.

A harmadik harmadban erősen nyomott a Penguins, a jég közben egyre rosszabb állapotba került, mert elkezdett szakadni az eső. Az ellentámadásokra berendezkedő Capitals aztán az 52. percben eldöntötte a két pont sorsát, Fehr egy kiugrás után volt eredményes. A hajrában még Ovecskin is betalált, de ezt a kapus akadályozásért nem adták meg a bírók. A látványos csatát egy kisebb kakaskodás zárta.

További eredmények:
Buffalo Sabres - Boston Bruins 7-6 - szétlövéssel
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1-5
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 6-3
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 2-1 - hosszabbítás után
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 0-1
Edmonton Oilers - Calgary Flames 1-2