Vágólapra másolva!
Miután nem jött rendbe kézsérülése, nem lehet ott a csütörtökön kezdődő férfikézilabda-világbajnokságon Laluska Balázs. Az MKB Veszprém jobbátlövője szerdán megpróbálkozott az edzéssel, de nem tudta végigcsinálni a gyakorlást.

Eldőlt, hogy Laluska Balázs nem utazhat a svédországi férfikézilabda-világbajnokságra. Az MKB Veszprém jobbátlövője szerdán fájdalomcsillapítókkal ugyan megkezdte az edzést, ám nem tudta végigcsinálni a gyakorlást.

"Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos beinjekciózta Balázs kezét, ám a játékos nem tudott edzeni szerda délelőtt, így eldőlt, hogy nem utazik a vb-re" - tájékoztatta a Kézi.hu szakportált Szikra-Mezey Csaba, a válogatott fizioterapeutája. "Este még Budapesten edz a csapat, majd csütörtökön hajnalban indulunk Svédországba. München érintésével repülünk Stockholmba, majd onnan busszal további 240 kilométeres utazás vár ránk Linköpingbe. Reményeink szerint csütörtökön este hét órakor már edzeni is tudunk a világbajnokság helyszínén."

A 17 fős keretben így Ancsin Gábor és Harsányi Gergely kap helyet (a világbajnokságra 16 játékos nevezhető), míg Carlos Pérez Magyarországon készül tovább, de biztosan pályára lép a világbajnokságon, a csoportmérkőzések során csatlakozik a csapathoz, mint tervezett csere.

A magyar válogatott kerete a világbajnokságra (biztos utazók):
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB-Veszprém), Mikler Roland (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB-Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya-Carbonex)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Flensburg), Nagy Kornél (MKB-Veszprém), Ancsin Gábor (Friesenheim)
Irányítók: Császár Gábor (MKB-Veszprém), Lékai Máté (Pick-Szeged)
Beállók: Gál Gyula (CO Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Katzirz Dávid (Pick-Szeged)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-Veszprém), Törő Szabolcs (Pick-Szeged)

Tervezett csere: Carlos Pérez (MKB-Veszprém)
Tartalékok: Tatai Péter (Pick-Szeged), Liszkai Szilveszter (MKB-Veszprém), Vadkerti Attila (Pick-Szeged)