Vágólapra másolva!
Hét év után távozik az MKB Veszprém kézilabdacsapatától Eklemovics Nikola, aki a helyi napilapnak úgy nyilatkozott, nyártól a lengyel Wisla Plock együttesét erősíti. A Veszprém vezetősége hivatalosan még semmit sem tud minderről.

Nyáron távozik az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának magyar válogatott irányítója, Eklemovics Nikola, aki Wisla Plock honlapja szerint három évre a lengyel együtteshez szerződött.

"Igaz a hír, nyártól a Plock játékosa leszek" - nyilatkozta a veszprémi Naplónak az irányító. "Korábban tárgyaltam a veszprémi vezetőkkel is, de úgy döntöttem, hogy eligazolok. Tizenkét évet játszottam Magyarországon, ebből hetet az MKB-nál. Szép volt, ám ideje váltani. A lengyelektől visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, én voltam az első a kívánságlistájukon. A vállam már százszázalékos, azonban nem akartam a vb-n kockáztatni, tavasszal még szeretnék maximális teljesítményt nyújtani Veszprémben."

Eklemovics 1999-ben szerződött Magyarországra, a Pick-Szeged csapatához, 2004 óta pedig az MKB-Veszprém irányítója. A bakonyiakkal hatszor nyert magyar bajnokságot, 2008-ban KEK-győztes lett. A szerb születésű játékos a magyar állampolgárságot felvéve szerepelt a magyar nemzeti együttesben is, először a 2008-as Európa-bajnokságon (8. hely). Részt vett a 2009-es vb-n (6. hely) és a 2010-es Eb-n (14. hely) is. A csütörtökön kezdődő világbajnokságra vállsérülése miatt nem tudott a magyar válogatottal tartani.

"Semmit nem tudok mondani a hírről, most hallom először ezeket az információkat. A klub felé nem történt megkeresés, az viszont biztos, hogy Nikolának a nyáron lejár a szerződése" - kommentálta a hírt Magyarády Péter, az MKB Veszprém operatív és gazdasági elnöke a Kézi.hu szakportál kérdésére.

Az [origo] megkereste Hajnal Csabát, az MKB Veszprém ügyvezetője azonban ugyancsak azt közölte, nem tud semmit az egészről.