Vágólapra másolva!
Pénteken Bahrein ellen kezdi meg szereplését a spanyol férfikézilabda-válogatott a svédországi világbajnokságon. A Mundo Deportivo interjút készített Valero Rivera szövetségi kapitánnyal, és rákérdezett Nagy László esetleges szerepvállalására. A Barcelona egykori edzője azt mondta, Nagy magyar állampolgár, megvalósíthatatlan elméletekkel pedig nem foglalkozik.

A 2005-ben világbajnoki címet nyert spanyol férfikézilabda-válogatott aranyéremre tör a svédországi vébén is, ez derült ki a Valero Rivera szövetségi kapitánnyal készített interjúból. A Mundo Deportivónak nyilatkozó szakvezető elmondta, szeretné megismételni azt a bravúrt, amit a futballválogatott a dél-afrikai világbajnokságon tavaly elért. Az arany egyrészt olimpiai részvételt jelentene Spanyolországnak, másrészt a 2013-as hazai vébét címvédőként, a duplázás reményében várhatná az együttes.

Az interjút készítő újságíró feltette a kérdést Riverának, szeretne-e egy nap Nagy Lászlóval együtt dolgozni a válogatottnál.

"Csak reális dolgokról szeretnék beszélni. Nagy László magyar állampolgár. Ha spanyol lesz, és azt mondja, hogy spanyol válogatott akar lenni, akkor beszélhetünk az ügyről. Én hoztam őt annak idején a Barcelonához, világos, hogy olyan játékos, akit kedvelek" - mondta.

Nagy tavaly úgy nyilatkozott az [origo]-nak, fel sem merült a váltás gondolata, se a Barcelona, se a spanyol szövetség vezetőivel nem tárgyalt soha.

Amennyiben mégis a spanyol válogatottban szeretne szerepelni, három évet kellene kihagynia - utoljára a 2009-es horvátországi vébén szerepelt magyar színekben, azaz 2012 februárjában léphetne először pályára más együttesben. Az olimpia azonban gyakorlatilag szóba sem jöhetne, hiszen ahhoz a Magyar Olimpiai Bizottság engedélyére is szüksége lenne.