Vágólapra másolva!
A távozó Nikola Lazic helyett fél évig Bencze Tamás irányítja a férfikosárlabda-bajnokság élvonalában szereplő Falco KC Szombathely csapatát.

Bencze Tamás játékosként a ZTE csapatával három, a Kaposvárral pedig egy alkalommal nyert bajnoki címet. Százharminchétszeres válogatott, hat évig volt a gárda csapatkapitánya.

Az edzősködést a Zala Volán-ZTE élvonalbeli női csapatánál kezdte 2004-ben. 2008-ban a Volánnal bronzérmet szerzett a Magyar Kupában. 2007-ben néhány hónapig a magyar női válogatott szövetségi kapitánya volt. Legutóbb pedig a Szeged női, Euroligát is megjárt csapatánál dolgozott, ahonnan anyagi gondok miatt távozott.

"Múlt pénteken a klub és Nikola Lazics edző közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Mindkét félnek az volt a véleménye, hogy egy új edzővel új impulzusokat kaphat a csapat, és elérhetjük célunkat, vagyis a nyolcba kerülést. Ezután körülnéztünk az edzői piacon, az ügynökségektől kértünk ajánlatokat. Egy fiatal, ambiciózus edzőt kerestünk, aki fel tudja rázni a csapatot. Végül ezért is esett a választásunk Bencze Tamásra, aki reméljük, kivezeti a csapatot a gödörből" - mondta el Gráczer György ügyvezető.

"Megtisztelő volt a felkérés" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Bencze. "Ilyen nívós, nagy hagyományokkal rendelkező csapat edzőjének lenni mindig óriási kihívás. Ez azonban legalább akkora felelősséggel is jár. Azt gondolom, hogy ez a csapat többre képes. A játékosállományt tekintve abszolút reális a nyolcba kerülés. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, biztos, hogy kell egy-két idegenbeli bravúr is."