Vágólapra másolva!
Kikapott a francia Montpellier otthonában, így csoportmásodik lett az MKB Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján. Ez azt jelenti, hogy Mocsai Lajos csapata a Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelona, a Gál Gyulát soraiban tudó horvát Croatia Zagreb, vagy a Pick Szegedet kapja ellenfélnek a nyolcaddöntőben. A sorolást hétfőn tartják.

Férfi BL, 10. (utolsó) forduló, B csoport:
Montpellier (francia) - MKB Veszprém 30-24 (13-11)
Montpellier:
Robin, Stochl, Andry (k), Accambray 3, Arvin-Berod, Bojinovic, Di Panda, Grebille, Hammed, Honrubia 7 (1), Juricsek 5, L. Karabatic, N. Karabatic 3, Kavticnik 4, Markez 1, Salou, Tej 5.
Veszprém: Fazekas, Perics, Liszkai (kapusok), Császár 3, Eklemovics, Gulyás 2, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 2, Korazija, Laluska, Lusnyikov, Nagy K., Pérez 3, Sulics 8, Terzics 2, Vilovszki, Vujin 1.
kiállítás: 6, illetve 6 perc
hétméteres: 3/1, illetve 0/0

A csoportelsőségért - és a vele járó kedvezményekért - a Veszprémnek pontot kellett szerezni a Montpellier zsúfolásig megtelt, kilencezer férőhelyes csarnokában.

A hazaiak fergetegesen kezdtek, elléptek 3-0-ra, a magyar bajnok a hetedik percben köszönt be először. Hat kettőt követően sorozatban három Veszprém-gól következett.

Egyre keményebb lett a csata, és az agresszíven védekező vendégek a 22. percben 9-9-re egyenlítettek. Emberelőnyben megint a hazaiak akarata érvényesült, és erre Mocsai Lajos vezetőedző időt kért, de így is a Montpellier ment előnnyel pihenőre.

A fordulás után nagyot változott a kép, mivel a francia együttes parádésan játszott, és nagyon megnőtt a különbség. A Veszprémnek ebben a szakaszban szinte semmi sem sikerült, az átlövések sem jöttek be, a BL-góllövőlistát vezető Vujin szinte minden kísérletét fogta a korábban Magyarországon is megfordult Stochl.

Mocsai Lajos együttese a hétfői sorsoláson egy csoportharmadik együttest (a Szegedet, a Barcelonát vagy a Zagrebet) kap, és a visszavágón majd otthon lép pályára. A nyolcaddöntők első összecsapását március 23. és 27., a visszavágókat pedig március 30. és április 3. között rendezik meg.

A csoport többi mérkőzésén:
Tatran Presov (szlovák) - Sävehof (svéd) 31-31 (15-15)
Hamburg (német) - Kolding (dán) 32-24 (18-12)

A végeredmény:
1. Montpellier 16 pont
2. Veszprém 16
3. Hamburg 13
4. Kolding 10
5. Sävehof 3
6. Presov 2

Azonos pontszám esetén, az egymás elleni meccsek alapján a Montpellier a jobb, mivel csak egyetlen góllal kapott ki Veszprémben.

C csoport:
Aalborg (dán) - Pick Szeged 34-30 (17-19)

A végeredmény:
1. Csehovszki Medvegyi 14 pont
2. Valladolid 13
3. Pick Szeged 10
4. Schaffhausen 9
5. Dinamo Minszk 8
6. Aalborg 6

Az első négy helyezett továbbjutott a nyolcaddöntőbe, amelynek a sorsolását hétfőn tartják.

Csoportgyőztesek: Montpellier, Csehovszki Medvegyi, THW Kiel (német), Ciudad Real (spanyol)
Csoportmásodikok: MKB Veszprém, Valladolid, Rhein-Neckar Löwen (német), Flensburg-Handewitt (német)
Csoportharmadikok: Pick Szeged, Hamburg, Barcelona (spanyol) Croatia Zagreb (horvát)
Csoportnegyedikek: Kolding, Schaffhausen, Chambéry (francia), Boszna Szarajevo (bosnyák)

Az azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek össze a nyolcaddöntőben.