Vágólapra másolva!
Két mérkőzésen is botrány tört ki a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján: a Factum Sport Debrecen - T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE találkozó után a hazaiak óvást jelentettek be, míg a Körmend-Albacomp derbin történt dulakodás a szövetség (MKOSZ) fegyelmi bizottsága elé kerül majd.

A 99-77-es vendégsikerrel zárult debreceni meccsen a két csapat játékosai a harmadik negyedben, egy szabálytalanságot követően összeverekedtek, percekig állt a játék, a biztonságiak is bementek a pályára - tájékoztatta az MTI-t Takács Endre, a Debrecen ügyvezetője. Végül két vétkest kiállítottak, a házigazdák reklamáló edzője, Mika Turunen pedig technikait kapott. A játék az utóbbiért ítélt két büntetővel folytatódott, ám a Debrecen óvást jelentett be, mivel a szabálytalanságért járó büntető elmaradt.

"Felvezettük a jegyzőkönyv hátuljára, hogy óvni kívánunk, erre most nyolc napunk van" - mondta Takács. "Várjuk a videofelvételt a városi tévétől, és majd annak ismeretében fogalmazzuk meg az óvás szövegét."

Az MJUS-Fortress Körmend - Albacomp összecsapás (80-68) hajrájában rugdosódás borzolta a kedélyeket a fehérvári Tony Crocker és a hazaiakat erősítő Németh István között.

"Az eset bekerült a jegyzőkönyvbe, így minden bizonnyal az MKOSZ fegyelmi bizottsága előtt folytatódik" - mondta Csák Tamás, a vasiak csapatvezetője. "Az eddigi tapasztalatok alapján egy-két meccses felfüggesztett eltiltás várható az ügyben."