Vágólapra másolva!
Szinte a legerősebb kerettel áll ki a német nőikézilabda-válogatott a magyarok elleni júniusi világbajnoki selejtezőre. Heine Jensen, a frissen kinevezett szövetségi kapitány csütörtökön hozta nyilvánosságra a húszfős névsort.

A keretben ismét helyet kapott Grit Jurack, Nadine Krause és Anja Althaus, kimaradt viszont a balszélső Nadine Härdter (Sindelfingen), akit Katja Langkeit, illetve Randy Bülau pótolhat, míg Nina Wörz (Randers) és Susann Müller (Aarhus) azért nem kapott meghívást, hogy - a kapitány indoklása szerint - új játékosokat is kipróbálhasson a csapat.

A német szövetség honlapja szerint a csapat április 21. és 24. között egy nemzetközi négyes tornán vesz részt otthon a spanyolokkal, a franciákkal és a norvégokkal együtt.

A vb-selejtező első mérkőzését egy később kijelölendő német városban rendezik június 4-én vagy 5-én, a visszavágó pedig június 11-én, Győrött lesz. A párharc győztese vehet részt december 3. és 16. között az olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni játékokról.

A német keret:
kapusok: Sabine Englert (FC Midtjylland), Katja Schülke (HC Leipzig), Clara Woltering (TSV Bayer 04 Leverkusen), Jana Krause (Buxtehuder SV)
mezőnyjátékosok: Isabell Klein (Buxtehuder SV), Sabrina Richter (HSG Blomberg-Lippe), Grit Jurack (Viborg HK), Stefanie Melbeck (Buxtehuder SV), Anna Loerper (TSV Bayer 04 Leverkusen), Kerstin Wohlbold (Thüringer HC), Nadine Krause (HSG Blomberg-Lippe), Laura Steinbach (TSV Bayer 04 Leverkusen), Franziska Mietzner (Frankfurter HC), Nadja Nadgornaja (Thüringer HC), Saskia Lang (HSG Blomberg-Lippe), Anja Althaus (Viborg HK), Luisa Schulze (HC Leipzig), Mandy Hering (Frankfurter HC), Natalie Augsburg (HC Leipzig), Katja Langkeit (HSG Blomberg-Lippe)
tartalékok: Marlene Zapf (TSV Bayer 04 Leverkusen), Randy Bülau (Buxtehuder SV)