Vágólapra másolva!
Habár a legnagyobb szolgáltatókkal még mindig nem állapodott meg a Digi Tv, legalább Győrött javult a helyzet, miután a Vidanet felvette programkínálatába a Digi Sportot, így a helyi szurkolók már a szombati, spanyolországi BL-elődöntőt is láthatják, amelyen az Itxako vendége a magyar bajnok Audi ETO lesz.

Az utolsó, Viasat3 által közvetített Bajnokok Ligája-mérkőzést március 20-án játszotta a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a norvég Larvik ellen. Miután a Viasat3 visszaadta a mérkőzések közvetítési jogait, azok a Digi Sporthoz kerültek.

A csatorna azonban az ország nagy részén nem érhető el, hiszen a legnagyobb szolgáltatókkal (T-Home, UPC) nem egyezett meg, így már a férfi-BL két magyar érdekeltségű csatáját, a Veszprém-Barcelona és a Szeged-Flensburg összecsapásokat sem láthatta a kézilabda-rajongók jelentős része.

Győrött annyiban elhárult a veszély, hogy helyi szinten a legtöbb előfizetővel rendelkező Vidanet Zrt. (amely a Magyar Telekom leányvállalata 80 ezer előfizetővel) megállapodott a Digi Tv-vel, így a Digi Sport bekerült a szolgáltató kínálatába. azaz a helyi drukkerek április 9-én, szombaton már láthatják az Itxako elleni spanyolországi mérkőzést is.

"Örömmel értesítjük ügyfeleinket, hogy a Vidanet kínálatában mától elérhető a Digi Sport két csatornája, így nincs akadálya annak, hogy már a szerdai foci BL-közvetítést, s ami a legfontosabb, a szombati Itxako - Audi ETO kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntőt is látni lehessen. A csatornák technológiai és jogi okok miatt egyelőre csak a győri és kaposvári régióban a digitális II-es és digitális III-as csomagokban érhetőek el" - olvasható a Vidanet Zrt. hivatalos közleményében.

Az [origo] megkereste a T-Home kommunikációs osztályát, hogy érdeklődjön a tárgyalások állásáról. "Jelenleg folynak a tárgyalások a sportcsatorna képviselőivel, természetesen azok kimeneteléről a sajtó munkatársait azonnal tájékoztatjuk" - állt a válaszban.