Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong fejlesztésének stratégiai tervéről kér írásos anyagot Schmitt Pál köztársasági elnök a sportág hazai vezetőitől - mondta Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke hétfőn az MTI-nek.

A magyar államfő hétfőn a Sándor-palotában fogadta Németh Miklóst, valamint René Faselt, a nemzetközi szövetség (IIHF) első emberét és Pásztor Györgyöt, az MJSZ tiszteletbeli elnökét, a hokis nagyságokat tömörítő Hírességek Csarnokának tagját.

"A köztársasági elnök úrral beszéltünk a magyar hoki jövőjéről és jelenéről, és ezt követően jelezte felénk, hogy a jövőre vonatkozó átfogó stratégiai tervet kér tőlünk. Határidő nincs" - mondta Németh Miklós.

A három vendég a 20. század elejéről származó első magyar hokis relikvia, a Budapesti Korcsolyázó Egylet kapusát ábrázoló 30 cm magas szobor tökéletes másolatát, a sportág magyar történetét felölelő, "Jéghokki" című könyvet, valamint a budapesti vb hivatalos korongját vitte ajándékba Schmitt Pál államfőnek.

A köztársasági elnök és René Fasel barátsága több évtizedre nyúlik vissza. Mindketten tagjai a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, Fasel pedig azon túl, hogy vezeti az IIHF-et, a téli olimpiai sportágakat felölelő szervezet elnöke is egyben.