Vágólapra másolva!

Magyar hokicsapatokat várnak az osztrák másodosztályba

Az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (EBEL) mellett a másodosztályba is várnának magyar csapatokat, derült ki a két liga összevont pénteki egyeztetésén.

A salzburgi találkozón elhangzott, hogy az EBEL-en túl - ahol jelenleg tíz együttes, köztük a Sapa Fehérvár AV19 is szerepel - az úgynevezett Nationalligát is szeretnék nemzetközivé tenni, így várják magyar, szlovén és horvát együttesek jelentkezését, és ezt a pontvadászatot is várhatóan az élvonalat támogató pénzintézet szponzorálná.

A tervek szerint az alapszakaszban 36 találkozó lenne csapatonként szerdai és szombati játéknapokkal, a rájátszásba nyolcan jutnának, minden körben három siker kellene a győzelemhez.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára elmondta: akár több magyar együttes számára is vonzó lehet a Nationalligában való szereplés, és ha ez tényleg megvalósulna, akkor a magyar bajnokságban vasárnap vagy hétfőként lenne forduló.

A romániai és magyar csapatokat felvonultató MOL Liga folytatásáról május 15-e után tárgyalnak a magyar vállalatóriással - közölte a főtitkár.