Vágólapra másolva!
A korábbinál szűkebb költségvetéssel vág neki az új szezonnak a ZF-Eger bajnoki címvédő férfivízilabda-csapata. Bárány Attila, a klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a 2011-12-es idényben 15-20 százalékkal kevesebb pénzből kell dolgozniuk.

A volt válogatott centerből lett klubvezető a végleges keretet ismertetve előrebocsátotta, hogy az együttest továbbra is a Gerendás György, Tóth Kálmán edzőpáros irányítja.

Távozott ugyanakkor Egerből az olimpiai bajnok Kis Gábor, a vállsérüléssel bajlódó kanadai Aaron Feltham, az új kihívásokra vágyó Hegedüs Gábor, továbbá Nébald Olivér, Nikolaosz Kotszidisz, Petrovai Márton és Sántavy Máté.

Egerbe igazolt viszont a Honvédból Bátori Bence, Pécsről Bisztritsányi Dávid és a japán válogatott Naganuma Acusi, Szolnokról Mezei Tamás és a holland válogatott Wiwo Gerritse. Szlovák bajnokként visszatért Egerbe a Kosicéből a balkezes szélső, Chilkó Márton.

Gerendás György a célokról elmondta, csalódás lenne, ha a csapat nem jutna be a döntőbe: "Látni kell azonban az objektív helyzetet, hogy a mögöttünk hagyott idényben azért tudtunk kiemelkedni, mert plusz anyagi forrásaink voltak. A következő szezonra az 1-3. helyezés a realitás.

Erősödnek a riválisok is, úgy gondolom, erős bajnokság lesz. Olyan csapatunk lesz, amely nemcsak a bajnokságban, hanem a különböző kupákban is sikeresen szerepelhet. Bízom benne, hogy szerethető és jó együttes jött össze. A címvédés a célunk. Továbbra is számítunk a helyi utánpótlás legjobbjaira, akik kiegészíthetik a jelenlegi 16-os keretet." - mondta Gerendás.

A bajnokcsapat 2011/2012-es játékoskerete:
kapusok: Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid
mezőnyjátékosok: Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Varga II. Zsolt, Binder Szabolcs, Kevin Graham, Kovács Gábor, Bundschuh Erik, Takács János, Jakab Damján, Bátori Bence, Mezei Tamás, Wiwo Gerritse, Chilkó Márton, Naganuma Acusi.