Vágólapra másolva!
Néhány hónappal az után, hogy a román Oltchim Valcea menesztette, otthon kap munkát Anja Andersen. A játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó, aki edzőként EHF-kupát és háromszor Bajnokok Ligáját nyert a Slagelsével, dán források szerint a Viborg férficsapatának másodedzője lesz.

A dán TV2 honlapja és az Ekstra Bladet című napilap információja szerint a Viborg férfikézilabda-csapatának szakmai stábjában dolgozhat Anja Andersen, aki a hírek szerint Bo Tolstrup vezetőedző segítője lesz.

A minden idők egyik legjobb játékosának tartott Andersen edzőként eddig a női szakágban ért el sikereket (az EHF-kupa-győzelem mellett három BL-sikerhez segítette a Slagelsét), a dán sajtó azonban tudni véli, a Viborg miatta tart pénteken sajtótájékoztatót.

A klub ugyan nem akarta megerősíteni a hírt, de az új sportigazgató, Susanne Munk Wilbek úgy kommentálta a sajtótájékoztatót, hogy azon olyan bejelentést tesz a klub, amely minden bizonnyal feltűnést okoz az egész dán kézilabdasportban.

Anja Andersen 1969. február 15-én született Odensében. Pályafutása során szerepelt az Aalborg, az Ikast, a Viborg, a Slagelse, a norvég Bäkkelagets Oslo és a német TuS Walle Bremen csapataiban. Volt norvég, német és dán bajnok, nyert KEK-et a Bremen és a Bäkkelagets csapatával.

Összesen 133 mérkőzésen szerepelt a dán válogatottban, 726 gólt szerzett, nyert olimpiát (1996), világbajnokságot (1997) és Európa-bajnoki aranyat (1994, 1996). 2000-ben kezdte edzői pályáját, és a másodosztályú Slagelséből rövid időn belül Európa legjobb klubcsapatát faragta, amellyel 2003-ban EHF-kupát, 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben Bajnokok Ligáját nyert.

2008-ban szerződött az FCK együtteséhez, ahonnan tavaly nyáron, a koppenhágai klub csődje után távozott. Az idén Kovács Péter menesztése után egy hónapig edzette a román Oltchim Valceát is, de sikertelensége miatt őt is kirúgták a klub vezetői.