Vágólapra másolva!
A német Buxtehudéval vagy a lengyel Zaglebie Lubinnal játszhat majd a DVSC-Korvex női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért.

Az európai szövetség (EHF) hétfőn Bécsben készítette el a sorsolást, amelyen kiderült, hogy a hajdúsági együttes először egy első selejtezőkörből érkező együttessel csap össze. Az ellenfél az Omni Lux (görög), a MizuWaAi/Dalfsen (holland), a Brühl (svájci) és Gil Eanes-Lagos (portugál) alkotta kvartett második helyezettje lesz. Siker esetén ezt követően találkozhat a német vagy a lengyel csapattal a Debrecen. A második selejtezőkör küzdelmeit a szeptember 17-18-i hétvégén rendezik.

"A csoportbeosztás szempontjából szerencsénk volt, hiszen elkerültük a Viborgot és a Rosztovot, azt viszont sajnálom, hogy nem rendezhetünk. Sebaj, Lengyelországban tavaly is sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, remélem, most is örülhetünk" - mondta László Péter szakosztályvezető a klub hivatalos honlapjának.

A vezetőedző szerint tökéletes volt a sorsolás "Magam sem tudtam volna jobb csoportot összeállítani, de azt meg kell jegyezni, hogy ezen a szinten már nincsenek rossz csapatok. Kár, hogy nem mi rendezhetjük a tornát, de célunk így is a továbbjutás" - mondta a Horvátországban nyaraló Köstner Vilmos.