Társoldalunk:

A Győr a Hypóval, a Veszprém a Ciudaddal is találkozik a kézi-BL-ben

2011.06.28. 11:38

A férfiaknál a magyar bajnok MKB Veszprém többek között a háromszoros győztes spanyol BM Ciudad Reallal, míg a nőknél a Győr Németh András együttesével, az osztrák Hypo NÖ-vel került egy csoportba a kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A keddi sorsoláson a veszprémiek a spanyolok mellett az orosz Csehovszki Medvegyit, a német Füchse Berlint, valamint a dán Bjerringbro-Silkeborg együttesét kapták, s a csoporthoz még egy, a selejtezőből felkerülő ellenfél csatlakozik majd.

Utóbbi rivális az úgynevezett szabadkártyások tornájának győztese lesz: ezen a viadalon a spanyol Valladolid, a német Rhein-Neckar Löwen, a francia Dunkerque HB Grand Littoral és a lengyel Kielce harcol egymással.

A férfiaknál érdekelt másik magyar együttes, a Pick Szeged a francia Montpellier HB-vel, a dán Köbenhavnnel, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal és egy selejtezős csapattal játszik majd. Utóbbi a szlovák Tatran Presov, a görög AEK Athén, a szerb Partizan Beograd és a portugál FC Porto alkotta négyeséből kerül ki.

A nőknél a Győri Audi ETO KC és a Hypo csoportja a francia Metz Handballal, valamint egy selejtezőből érkező gárdával egészül ki. A negyedik csatlakozó a 4. számú selejtezőcsoportból érkezik majd, itt a dán Randers HK, a svéd IK Sävehof, a norvég Tertnes Bergen, valamint egy előselejtezőből érkező gárda harcol majd a továbbjutásért.

A főtáblán még érdekelt lehet a DVSC-Korvex is, amelynek ehhez meg kell nyernie selejtezőtornáját. Ebben az esetben a bombaerősnek tűnő D csoportban kell majd folytatnia, a román Oltchim Valcea, az előző kiírásban döntős, a Győrt az elődöntőben búcsúztató spanyol Itxako, valamint az orosz Dinamo Volgográd társaságában.

A férfiaknál a négy darab hatos csoportból az első négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, míg a nőknél az első két helyezett megy tovább a középdöntőbe, azaz a második csoportkörbe.

Bajnokok Ligája (a magyar csapatok sorsolása), férfiak:
B csoport:
MKB Veszprém, Csehovszki Medvegyi (orosz), Ciudad Real (spanyol), Füchse Berlin (német), Bjerringbro-Silkeborg (dán), A szabadkártyások tornájának győztese

D csoport:
Pick-Szeged, Montpellier (francia), Köbenhavn (dán), THW Kiel (német), Ademar León (spanyol), a selejtező 1. csoportjának győztese

nők:
C csoport:
Győri Audi ETO, Hypo NÖ (osztrák), Metz (francia), A második selejtezőkör 4. csoportjának győztese

A csoportkör menetrendje, férfiak:
1. forduló: szeptember 28. és október 2. között
2. forduló: október 5. és 9. között
3. forduló: október 12. és 16. között
4. forduló: október 19. és 23. között
5. forduló: november 16. és 20. között
6. forduló: november 23. és 27. között
7. forduló: november 30. és december 4. között
8. forduló: február 8. és 12. között
9. forduló: február 15. és 19. között
10. forduló: február 22. és 26. között

nők:
1. forduló: október 1-2.
2. forduló: október 8-9.
3. forduló: október 15-16.
4. forduló: október 29-30.
5. forduló: november 5-6.
6. forduló: november 12-13.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK