Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins NHL-csapata pénteken visszavonta egyéves ajánlatát, amelyet korábbi legendás jéghokisának, a cseh Jaromir Jagrnek tett szerdán. A bejelentés után nem sokkal kiderült: Jagr a Philadelphia Flyershez igazol.

"Nagyon korrekt szerződést kínáltunk neki. A tőlünk telhető legjobb ajánlatot tettük, ami még belefért a fizetési plafonba, de az azóta eltelt időszakban nem született döntés, ráadásul más csapatok is képbe kerültek, ezért úgy határoztunk, hogy más irányba lépünk" - mondta Ray Shero, a Penguins általános igazgatója, aki hozzátette: Jagr a klub történetének egyik legnagyobb játékosa, s a legjobbakat kívánja neki.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes csatár ügynöke, Petr Svoboda múlt héten arról számolt be, hogy a Penguins mellett a Detroit Red Wings érdeklődik Jagr iránt, aki korábbi együttesétől kétmillió dolláros ajánlatot kapott.

Ezt követően - amint megnyílt az NHL-ben a szabadügynökpiac - Jagr egy évre aláírt az ősi rivális Philadelphia Flyers csapatához, amely 3,3 millió dollárt fizet majd neki.

A 39 éves Jagr 2008-ig játszott az NHL-ben, majd az orosz Avantgard Omszk foglalkoztatta. Az előző idényben 49 mérkőzésen 50 pontot termelt. A tengerentúlon 17 szezont húzott le, ötször lett pontkirály és kilenc All Star-gálán szerepelt. A Pittsburgh-gel 1991-ben és 1992-ben lett bajnok.