Vágólapra másolva!
Kevin Primeau vezetőedző szerint az előző szezonhoz képest erősödött a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, és az osztrák bajnokságban (EBEL) a rájátszásba jutás a cél. Amint a kanadai szakember kiemelte: nemcsak légiósok, hanem magyar válogatott játékosok is érkeztek Székesfehérvárra.

"Remélem, mielőbb sikerül összeállítani a lehető legjobb kombinációban a támadósorokat és a védőpárokat. Fontos, hogy már az első hónapban jelezzük, komolyan gondoljuk a playoffba jutást. Az EBEL erős bajnokság, szoros a verseny, éppen ezért nem adhatunk ajándékba pontokat" - jegyezte meg az edző.

A csapathoz egy volt NHL-es kapus, Adam Munro is érkezett. Ő hangsúlyozta: nagyszerű élmény volt, amikor még a Chicago Blackhawksban szerepelt, de most már a Fehérvár sikere érdekli, és bízik benne, hogy a hátvédekkel - akik között több rutinos játékos is szerepel - jól tud majd együtt dolgozni.

Munrónak a Finnországba távozó, válogatott Hetényi Zoltánt kell pótolnia, cseréje az előző idényt remekül záró Bálizs Bence lesz. Az érkező légiósok között van még Cristiano Borgatello, Harlan Pratt, Derek Ryan, valamint a magyar válogatottban is helyet kapott Sille Tamás, Láda Balázs, Magosi Bálint és Sikorcin Ladislav. Rajtuk kívül két fiatal, Pleszkán József és Németh Attila érkezett.

Hetényivel együtt távozott Ales Kranjc, Oscar Ackeström, Jobb Dávid, Fekete Dániel, Holéczy Roger, Vaszjunyin Artyom, Vay Ádám, valamint Mihály Árpád.

Utóbbival kapcsolatban Primeau megjegyezte: ha egy hokis az orosz profiligába (KHL) igazolhat, akkor élnie kell a lehetőséggel.

"Már képzeletben összeraktam egy támadótriót Mihállyal, ám az élet közbe szólt. Remélem, a KHL-ben is megállja a helyét. Most pedig keresünk valakit a helyére, addig is a többiek kapnak több bizonyítási lehetőséget szélen" - tette hozzá.

A csapat hétfőn kezdte meg a közös felkészülést, az első edzőmeccs augusztus 12-én lesz a tartalékegyüttes ellen. Ezen kívül még nyolc találkozó vár a játékosokra, köztük a szeptember 3-án és 4-én rendezendő ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, amelynek első napján a rendező fehérváriak a dunaújvárosi DAB.Doclerrel, míg az olasz Asiago a Csíkszeredával találkozik.

Az EBEL rajtja szeptember 9-én lesz, a Fehérvár a nyitó körben Jesenicére látogat. A cseh Znojmo belépésével az alap- és középszakaszban immár 11 klub érdekelt, a playoffba a legjobb nyolc kerül.

A klub nyilvánosságra hozta jegy- és bérletárait, melyek alapján az egész idényre szóló bérletek közül a felnőtt álló 17 ezer, a diák álló 8 ezer, míg a névre szóló ülő 40 ezer forintba kerül. A december 2-ig tartó első félévre szóló álló belépők árai a felnőtteknek 9, a diákoknak 4 ezer, a második félévre 10, illetve ötezer forintba kerülnek. Egy-egy mérkőzésre szóló jegy az álló szektorba a felnőtteknek 1500, a diákoknak 800 forintba, míg az ülőhelyekre 2500 forintba kerül.