Vágólapra másolva!
Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó az [origo]-nak azt nyilatkozta: Sanghajban rögtön észrevette, hogy Honduras volt ráírva arra az oklevélre, amelyet a világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar csapat tagjai kaptak a Nemzetközi Úszó Szövetségtől (FINA).

"Amikor megkaptuk az indulás előtt, egyből észrevettem, hogy rossz ország neve szerepel az oklevélen. Ha elbagatellizáljuk az esetet, akkor azt mondhatnám, hogy előfordul az ilyen. De ez egy aláírással ellátott oklevél volt, és ezt azért nem illik elrontani, az ember megnézi, hogy mit ad ki a kezéből" - mondta a 33 éves vízilabdázó, aki szerint Magyarországot ismerhetnék a szövetségnél, hiszen kilenc olimpiai bajnoki címével a világ legeredményesebb pólónemzetének számít.

"Ráadásul Hondurasban nincsen se férfi, se női vízilabda" - folytatta Kiss, aki sértőnek tartja az elírást, de nem fog miatta a falnak menni.

"Széttéptem a fenébe, mert azt mondtam, van nekem más emlékem is a mostani vb-ről, de ha a FINA ennyire becsül, akkor most ez volt a sorsom" - fogalmazott a Vasas játékosa.

Forrás: www.vlv.hu
Biros Péteré még megvan, Kiss Gergely már széttépte

A magyar válogatott az elődöntőben a szerbektől, a bronzmeccsen pedig a horvátoktól kapott ki a világbajnokságon, amelyen az aranyérmet Olaszország szerezte meg.