Vágólapra másolva!
A házigazda Győr női csapata nyerte a legfontosabb nemzetközi felkészülési kézilabdatornát, miután legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő norvég Larvikot.

A Szabella-kupa - amely a 2005-ben elhunyt Kulcsár Anita győri emléktornája is volt - felvonultatta a BL-győztes Larvik és a BL-elődöntős Győr mellett a KEK-első Ferencvárost és az EHF Kupa-címvédő dán Midtjyllandot, így nemhivatalos Bajnokok Kupájának volt tekinthető.

Szombaton az FTC tulajdonképpen végig futott a Larvik után, de nem érte utol, míg a Midtjyllandnak semmi esélye sem volt a támadásban világszínvonalat produkáló, és végül 47 gólig jutott ETO ellen.

Vasárnap délelőtt a két skandináv együttes nem hatvan, hanem csak ötven percet játszott a megbeszéltek alapján, de így is feltűnő volt, hogy a dán alakulat - amely ebben a szezonban a BL-ben próbálkozik - csak tizennégyszer volt eredményes.

A két magyar csapat déli meccse izgalmas volt, az első félidő derekáig az FTC, majd onnan a Győr irányította a játékot, végül a hazaiak drámai, két vendég piros lapot hozó végjátékban begyűjtötték a két pontot, így döntőzhettek a Larvikkal, a fővárosiak pedig a harmadik helyért csaptak össze délután a dán csapattal.

A fáradt együttesek vasárnap még egyszer pályára léptek, és ekkor már minden oldalon sok volt a hiba. A Fradi jelentős előnyéből végül megmaradt két gól, míg az utolsó meccsen az ETO éppen annyival volt jobb a Larviknál, azaz öt találattal (28-23), ahány akciógólt szerzett Görbicz. Pálinger remekül védett, az ETO pedig otthon tartotta a kupát.

szombat:
Larvik HK (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-30 (19-14)
Győri Audi ETO KC - FC Midtjylland (dán) 47-29 (24-17)

vasárnap:
Larvik - Midtjylland 23-14 (13-4) - 2x25 perces félidőkkel
Győr - FTC 36-35 (18-15)

FTC - Midtjylland 21-19 (12-8) - 2x25 perces félidőkkel
Győr - Larvik 28-23 (16-13)

A végeredmény:
1. Győr 6 pont
2. Larvik 4
3. FTC 2
4. Midtjylland 0