Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) részvéttáviratot küld az orosz nyílt profiliga (KHL) vezetőinek a Lokomotiv Jaroszlavl csapatának szerdai repülőgép szerencsétlensége miatt. A tragédiában a teljes csapat odaveszett, köztük több világsztár, olimpiai és világbajnokok, Stanley-kupa-győztesek.

Lezuhant egy orosz hokicsapat repülőgépe, negyvennégyen meghaltak

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára elmondta: a magyar szövetség és a KHL jó kapcsolatot ápol, szó volt korábban arról, hogy a magyar válogatott összecsap az egyik KHL-es klubbal. A MOL Liga pénteki mérkőzései gyászszünettel kezdődnek.

"A KHL elnökét, a Gazprom vezérigazgató-helyettes Alekszandr Medvegyevet, aki egyben a nemzetközi szövetség elnökségi tagja, valamint Dmitrij Kurbatov KHL-sportigazgatót és Vlagyimir Salajev alelnököt jól ismerjük, és a Magyar Jégkorong Szövetség részvéttáviratot küld a KHL-nek" - mondta Kovács Zoltán.

A tragédia a nemzetközi szövetséget is megdöbbentette. "Ülünk az irodában, halljuk a szörnyű híreket. A csapat tragédiája az egész hokivilág tragédiája. Az orosz együttesben több ország játékosai szerepeltek, velük is osztozunk a gyászban" - mondta Szymon Szemberg kommunikációs igazgató.

A Lokomotiv csütörtökön kezdte volna a szezont a Dinamo Minszk otthonában.