Vágólapra másolva!
Egy Sopronhoz közeli erdőben megtalálták a május végén eltűnt Orosz László kosárlabdázó holttestét - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy Sopronhoz közeli erdőben megtalálták a május végén eltűnt Orosz László kosárlabdázó holttestét - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kora délután egy középiskolásokból álló kirándulócsoport bukkant Muck közelében a mumifikálódott tetemre; az erősen oszlásnak indult test már felismerhetetlen volt, de zsebeiben a 40 éves sportoló irataira és kocsikulcsára bukkantak.

Az egykori 120-szoros válogatott kosaras utoljára május 27-én adott magáról életjelet. Kocsiját a város feletti Károly-kilátónál találták meg nem sokkal később. A rendőrség kizárta, hogy Orosz László bűncselekmény áldozatául esett volna, de vizsgálják halála körülményeit - mondta Kocsis Tünde alezredes.

Orosz László több éven keresztül a Kaposvár csapatkapitányaként tevékenykedett, ám szerződését nem hosszabbították meg a klubnál, mivel teljesítménye nem érte el a vezetőség által megkívánt szintet. A kosárlabdázó nemrég költözött Sopronba, s azt tervezte, hogy oda igazol.

A Nyugatmagyar.hu szerint a sportoló önkezűleg vetett véget életének. A sportoló - aki tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely utoljára, még 1999-ben Európa-bajnokságon szerepelhetett - eltűnése előtt levelet is írt, amelyben azt közölte a feleségével, hogy hosszú időre elmegy, ám ezt a rendőrség akkor nem búcsú-, inkább személyes jellegű levélnek minősítette. Orosz 40 éves volt, három gyermeket hagyott hátra.