Vágólapra másolva!
A Szolnok az első mérkőzésen elszenvedett nyolcpontos vereség után, hazai pályán tizenkét ponttal legyőzte a finn Tamperét a férfi kosárlabda Eurochallenge-kupa selejtezőjének visszavágóján, ezzel feljutott a főtáblára. Az Atomerőmű kettős győzelemmel lépett tovább.

Eredmény, Eurochallenge-kupa, selejtező, visszavágó (az európai szövetség honlapja alapján):
Szolnoki Olaj - Tampereen Pyrintö (finn) 69-57 (17-17, 15-11, 10-9, 27-20)
a magyar csapat legjobb dobói:
Báder 14, Trotter 12, Derasimovic 11
továbbjutott: a Szolnok, 138-134-es összesítéssel.

A kontinens harmadik számú klubversengésének selejtezőjében - amelyben a csoportkörbe jutás a tét - az első meccsen az NB I-ben és a Magyar Kupában is aranyérmes szolnokiak 77-69-re kikaptak Tamperében. A nyolcpontos hátrányt már a hatodik percben, 11-3-nál ledolgozták a Derasimovic vezette Tisza-partiak, ám az ellenfél felzárkózott, sőt, a vezetést is átvette. A félidőben 32-28 volt az állás.

Fordulás után beleerősített Pór Péter együttese, és a 25. percben már ismét továbbjutásra állt (42-33). A finn bajnok az utolsó szakaszban sem adta meg magát, de a nyáron honosított Trotter triplája két perccel a vége előtt 59-49-re alakította az eredményt, onnan pedig már nem volt visszaút a riválisnak.

A Szolnok november 8-án kezdi meg szereplését a kupa 32-es főtáblájának H csoportjában a francia Pau Orthez, a német Artland Dragons és a ciprusi Keravnosz ellen.

Eredmény, selejtező, visszavágó (az európai szövetség honlapja alapján):
Traiskirchen (osztrák)-Atomerőmű SE 80-85 (17-18, 21-24, 16-24, 26-19)
a magyar csapat legjobb dobói:
Vojvoda, Morgen 13-13, Kámán 12, Wilson, Kovács 11-11
továbbjutott: az Atomerőmű, kettős győzelemmel.

Az Atomerőmű a hazai pályán aratott 22 pontos, múlt heti győzelem után kedden az osztrák Traiskirchen vendégeként is nyert, így a Szolnokhoz hasonlóan bejutott a csoportkörbe.

A paksi csapat egy hete 70-48-ra győzött otthon, így a visszavágó nem ígérkezett izgalmasnak. A találkozó külön érdekessége volt, hogy az egyik játékvezető, az olasz Luigi Lamonica az elmúlt egy év során bíráskodott a tavalyi, isztambuli férfi vb-döntőben, májusban az Euroliga-fináléban fújta a sípot, egy hónapja pedig a litvániai Eb-döntőn is közreműködött.

A visszavágón egy pillanatig sem forgott veszélyben a paksiak továbbjutása, a Traiskirchen csak 2-3 ponttal tudott elhúzni, a találkozó nagy részében viszont a Vojvoda vezette magyaroknál volt az előny.

Az Atomerőmű november 8-án kezdi meg szereplését a kupa 32-es főtáblájának D csoportjában az ukrán Himik Juzsnij, a lett Ventspils és az orosz Novgorod ellen.