Vágólapra másolva!
Először adott interjút a Lokomotiv Jaroszlavl orosz jégkorongcsapat tragikus repülőgép-balesetének egyetlen túlélője, Alekszander Sizov, aki a gép személyzetének volt az egyik tagja.

Az 52 éves túlélő elmondta, hogy a hokicsapat tagjai és a gépen tartózkodók már a kifutópályán érezték, hogy valami nincs rendben a repülővel.

"Az utasok már a felszállás előtt aggódtak, amikor pedig felgyorsult a gép, mindenki számára világossá vált, hogy nem fogunk tudni felszállni, és valaminek neki fogunk ütközni" - nyilatkozta a RIA Novostinak Alekszander Sizov, aki ekkor a pilótafülkében ült, de nem volt becsatolva a biztonsági öve.

"Ezután minden olyan hirtelen történt, egy hatalmas ütést éreztem a jobb oldalamon, a következő kép pedig az, hogy a vízben vagyok. Nem fogtam fel, hogy összetört a repülő, nem fogtam fel, hogy lángol körülöttem minden, semmit nem láttam. Csoda, hogy nem haltam meg" - mondta a férfi, aki a tragédia ellenére nem hagy fel a munkájával.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap korábban arról hírt, hogy a pilóták nem engedték ki a kéziféket, ezért nem tudott megfelelő sebességre felgyorsulni a repülőgép, amely a kifutót elhagyva egy antennának ütközött.

Forrás: AFP

A balesetben a Lokomotiv Jaroszlavl összes játékosa - olimpiai és világbajnokok, Stanley-kupa-győztesek -, a szakmai stáb és - Alekszander Sizovot kivéve - a gép személyzete életét vesztette, összesen 44-en haltak meg a tragédiában.