Vágólapra másolva!

A címvédőt kapta a Tatabánya férfikézicsapata az EHF-kupában

Nem volt szerencséje a Tatabányának és a Balatonfürednek: előbbi a címvédő német Frisch Auf Göppingen, utóbbi pedig a Bajnokok Ligája-szabadkártyáról lemaradt, magyar válogatott Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque csapatával találkozik a férfikézilabda EHF-kupában a 32 között.

"Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Nem feltartott kézzel lépünk majd pályára, szeretnénk szép eredményt elérni, remélem, sikerül is" - mondta Marosi László, a tatabányai klub elnöke, egykori világválogatott játékos.

Hasonlóan fogalmazott Bene Tamás, a fürediek ügyvezetője: "A francia bajnokság egyre erősebb, lassan erősebb lehet, mint a spanyol. A Dunkerque jelenleg csak az utolsó előtti helyen áll, de már játszott a legjobbakkal, és emiatt ez csalóka. Szeretnénk két jó meccset játszani velük, és bízunk benne, hogy megnehezítjük a dolgukat annak ellenére, hogy nem mi számítunk esélyesnek."

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló első találkozókat november 26-án vagy 27-én, a visszavágókat pedig december 3-án vagy 4-én rendezik. A keddi bécsi sorsoláson kiderült az is, hogy a Tatabánya otthon, a Balatonfüred pedig idegenben kezd.

A magyar érdekeltségű párharcok:
Tatabánya-Carbonex - Frisch Auf Göppingen (német)
Dunkerque HB (francia) - Balatonfüred