Vágólapra másolva!
Három és fél éves magyarországi veretlensége szakadt meg az MKB Veszprémnek, miután szombaton 24-23-ra kikapott a Pick Szeged otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaliga rangadóján.

Eredmény, férfi NB I:
Pick Szeged - MKB Veszprém 24-23 (11-13)
Szeged, 2000 néző
v..: Dobrovits, Tájok
gól: Buday 8/4, Lékai 5, Nagy 3, Zubai 3, Sulc 2, Vadkerti 1, Bajorhegyi 1, Prodanovic 1, illetve Perez 7, Vujin 7/1, Sulic 3, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 1, Császár 1, Korazija 1, Laluska 1
hetesek: 6/4, illetve 3/1
kiállítások: 6, illetve 14 perc

Utoljára 2008. április 20-án, ahogy a Délmagyarország kiszámolta, pontosan 1287 napja nyert utoljára mérkőzést az MKB Veszprém ellen a Pick Szeged férfikézilabda-csapata. Akkor a szegedi MK-döntőben győzött a Szeged, 27-22-re, azóta azonban 17 mérkőzésen nyert zsinórban a Veszprém - igaz, a 2010-es Magyar Kupa-döntőn a rendes játékidőben döntetlen lett az eredmény és csak büntetőkkel diadalmaskodott a Mocsai Lajos edzette csapat.

Jól kezdett a Veszprém, az első játékrészben végig irányította, uralta a mérkőzést, többször vezetett három góllal is. A Szeged annak köszönhette, hogy versenyben maradt, hogy lassítani tudta a játékot, és a csereként beállt Tatai remekül védett.

A második játékrész elején Tatai teljesen lehúzta a rolót, Mocsai mester hiába kérte, ne lefelé célozzanak tanítványai, a válogatott kapus fantasztikusan védett.

Ennek köszönhetően a Szeged nemcsak ledolgozta kétgólos félidei hátrányát, de a 38. percben zubai találatával 14-13-ra át is vette a vezetést, majd Prodanovic és Buday révén háromra növelte előnyét (16-13).

Mocsai Lajos időt kért, hogy megállítsa az 5-0-s szegedi rohamot, a 49. percre Pérez és Vujin révén sikerült is egyenlíteni (18-18). Sőt, Korazija góljával 20-19-re kicsit át is vette a vezetést a bajnok, Buday és Vadkerti azonban fordítani tudott.

A hajrában aztán nem remegett meg a szegedi kéz, egy perccel a lefújás előtt Buday hetesével kettőre nőtt az előny, Vujin eladta a labdát, így Laluska utolsó gólja csak annyit ért, hogy a lehető legszűkebb különbséggel, egy góllal, 24-23-ra nyertek a hazaiak.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Többször is vesztett állásból fordítottunk, ez elsősorban a védekezésünk feszességének, keménységének köszönhető. Sulc nem volt egészséges, nem véletlenül játszott gyengébben, ezt megérezte az átlövőjátékunk is. A szélsőjátékunk jól működött, amíg Nagy Norbert talpa meg nem sérült, és Prodanovic sem bírt sokat, így rengeteg változtatásra kényszerültünk. Lélektanilag is fontos volt ez a siker, amely komoly erkölcsi tőkét ad a továbbiakra" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Skaliczki László, a Szeged vezetőedzője.

"Megérdemelten harcolta ki a Szeged a győzelmet ebben a remek hangulatban. Jól kezdtünk, három-négygólos előnyünk volt, ez csapatomat indokolatlanul kényelmessé tette. Ekkor a kapusbravúrok és a nem megfelelő koncentráció miatt nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. A Szeged átlövőjáték nélkül is jó harcmodort választott, a kiállítási arányt azonban eltúlzottnak találom. A megszokott színvonalunk alatt játszottunk, nem érdemeltünk győzelmet" - vélte kollégája, Mocsai Lajos.

Tatai Péter, a szegediek remekül védő kapusa megjósolta a végeredményt. "Nem találok szavakat, ez egy csodálatos nap. Pénteken lehetetlen dolgokról, a Veszprém legyőzéséről beszélgettünk az edzésen csapattársammal, Mikler Rolanddal, valahogy szóba került ez a 24-23-as végeredmény, és szerencsére bejött."

Marko Vujin, a Veszprém átlövője elismerte, nagyon sokat hibáztak: "Fáradtabbak voltunk az elmúlt időszak nehéz mérkőzései miatt, ezt a Szeged jól kihasználta, gratulálok a győzelemhez."

A játéknap további eredményei:
B.Braun-Gyöngyös - Csurgó 21-23 (12-13)
Orosháza-Alexandra - Mezőkövesd 32-25 (12-12)
Tata - Balatonfüred 19-39 (8-21)