Vágólapra másolva!
A magyar válogatott hosszabbításban 3-2-re kikapott az olasz csapattól a miskolci Négy Nemzet jégkorongtorna második fordulójában. Az olaszok az Ausztria elleni győzelemmel, a magyarok pedig a japánok elleni vereséggel kezdték a tornát. Vasárnap 17 órakor az osztrákokkal találkozik Kevin Primeau csapata.

Eredmény, 2. forduló:
Olaszország - Magyarország 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0), hosszabbítás után
gól:
Iori (29., 63.), Rocco (57.), illetve Vas (30.), Hári (35.)

A kapuban ezúttal a válogatottba másfél év után visszatérő Budai kezdett, ő ráadásul a helyi Miskolci Jegesmedvék első számú kapusa is. Az előző napon védő Bálizs, valamint Szélig, Azari és Dubek maradt ki a keretből.

A magyarok megpróbálták diktálni a tempót az élvonalba Budapesten feljutott olaszok ellen. Főleg Budainak akadt dolga, de ő állta a rohamokat. Mindkét oldalon maradt ki emberelőny, és viszonylag fegyelmezett volt a két válogatott védekezése. Orbán fülét eltalálta a korong, és több öltéssel kellett összevarrni a sérült testrészt, ám a védő tudta folytatni a játékot.

A második harmad elején többször is emberhátrányban játszottak a magyarok, majd amikor négy a négy ellen folyt a meccs, Iori lábáról a kapuba került a pakk. Az osztrák bíró szerint nem volt szándékos rúgómozdulat, így vezetést szereztek a vendégek.

Ötvennégy másodperc múlva jött az egyenlítés, négy a három ellen Vas kapáslövése csapódott a léc alá. Az első számú magyar támadósor folytatta a jó sorozatot, és öt perc múlva Hári - aki a válogatottban pénteken debütált - kihasználta, hogy minden olasz védő másra figyelt, és egészen a kapuig menetelt. A magyar válogatottnak ez volt a századik gólja az olasz ellen.

Forrás: MTI/Vajda János

A harmadik harmadban többször is emberhátrányba került a magyar csapat, és a hetediket gólra váltotta a rivális: Rocco lábán irányt váltott a korong, így lett 2-2.

A hirtelen halálban egyetlen védelmi megingás elég volt Iorinak, és közelről nem hibázott.

"Nagyon jó meccset játszottunk, sokat lehetett gyakorolni az emberelőnyt és az emberhátrányt" - értékelt a mérkőzést követően Kevin Primeau, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "Ezekkel nagyrészt elégedett voltam, pedig sok embert kipróbáltam ilyen helyzetekben. Persze a sportban fontos a győzelem, de most mégis azt emelném ki, hogy sok játékos jó arcát mutatta a kiélezett szituációkban."

Korábban:
Japán - Ausztria 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
gól:
Tanaka R. (15., 30.), Domeki (20.), Janadori (39.), Ueno (59.), illetve Fischer (25.)

Az állás:
1. Japán 6 pont
2. Olaszország 5
3. Magyarország 1
4. Ausztria 0

Pénteken játszották:
1. forduló:
Japán - Magyarország 5-3
Olaszország - Ausztria 3-2

A további program:
vasárnap, 3. forduló:
Olaszország - Japán 13.30
Magyarország - Ausztria 17 ó