Vágólapra másolva!
Konkoly Csaba távozik a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának éléről. Az elnökség szerint "más típusú szakmai irányításra van szükség" a kitűzött célok eléréséhez. A szakember négy év alatt négy bajnoki címet és négy MK-t nyert csapatával, amit idén csoportgyőztesként vezetett a BL-ben a nyolc közé.

A klub szerdai közleménye szerint az elnökség a 2007 augusztusában kinevezett vezetőedzővel történt egyeztetés után döntött a menesztéséről.

Az egyesület honlapján megjelent indoklás szerint a döntés hátterében az áll, hogy az elnökségnek minden körülmények között meg kell teremtenie a csapat győzelmének feltételeit a hazai bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában. Az eddigi mérkőzések tapasztalatai alapján a vezetés úgy látja, hogy e cél elérésére a csapatnak nagyobb esélye van egy más típusú szakmai irányítással.

Az ETO megkezdte az egyeztetéseket a lehetséges új edzőkkel, az új szakember beiktatásáig Danyi Gábor pályaedző irányítja az edzéseket. A Konkoly Csabával való további együttműködés formájáról a klub egyeztetést folytat.

"Az idei szezonban győzelmi elvárásokkal szeretnénk végig menetelni az itthoni és külföldi megmérettetéseken egyaránt, ehhez a legjobb csapatot és a legjobb stábot kell felépítenünk. Konkoly Csabával az elmúlt években az Audi ETO a legnagyobb sikereit érte el a Bajnokok Ligájában, ezért szakmai tudására, tapasztalatára a továbbiakban is számítunk a jövő zálogát jelentő utánpótlás felkészítésben" - idézte a győri honlap Kelecsényi Ernőt, a Győri Audi ETO elnökét.

Konkoly Csaba irányításával a Győr a hazai mezőnyben egyeduralkodó volt, 2007 óta négy bajnoki címet és négy MK-győzelmet gyűjtött be. A Bajnokok Ligájában 2009-ben a döntőig jutottak a győriek, 2008-ban, 2010-ben és tavaly is a négy közé jutottak.

Az ETO a BL idei sorozatában csoportgyőztesként jutott be a nyolc közé, a középdöntőben a csoportjában a norvég Larvik, a dán Midtjylland és a spanyol Itxako lesz az ellenfele.