Vágólapra másolva!
A Győr hazai pályán kikapott csütörtökön a cseh Prahától a nőikosárlabda-Euroliga hatodik fordulójában. Az egy győzelemmel és hat vereséggel álló magyar együttes jövő szerdán az orosz Jekatyerinburghoz látogat.

Eredmény, nők, Euroliga, 6. forduló, A csoport:
UNI SEAT Győr - Praha (cseh) 71-75 (20-19, 16-15, 12-17, 23-24)
a magyar csapat legjobb dobói:
Hollingsworth 18, Ciglar 14, Rasheed 13, Nagy-Bujdosó 12

Az újonc Győr egy hete meglepetésre 71-51-re alulmaradt a sereghajtó litván Kaunas vendégeként, így 1/4-es mérleggel várta a folytatást, amely a vártnál jobban indult: a nyitónegyed felénél a házigazdák 14-3-ra vezettek.

A cseh bajnok azonban nem szeppent meg, két perc alatt kiegyenlített (16-16), ám a második szakasz ismét a magyar csapaté lett, amely főként a válogatott Nagy-Bujdosó és Rasheed révén sokáig 7-8 pontos távolságban tartotta ellenfelét. A félidőben viszont a Salamancával idén Euroliga-győztes Montanana kosarai miatt már csak 36-34 volt az állás.

Térfélcsere után fokozatosan átvették az irányítást a prágaiak, elsősorban az Európa-bajnok Elhotova és Viteckova találataival, ennek ellenére a hajrá izgalmasan alakult. Másfél perccel a vége előtt ugyanis még Füzy Ákos tanítványai vezettek 70-68-ra, ám ezt követően a Rába-parti alakulat csak egy, míg riválisa hét pontot hozott össze, ami hazai vereséget eredményezett.

Az egy győzelemmel és öt vereséggel álló győriek jövő szerdán az orosz Jekatyerinburghoz látogatnak.